Ekrem İmamoğlu: “İBB çalışanları partizanlığı değil beni bekliyorlar”

Ekrem İmamoğlu: “İBB çalışanları partizanlığı değil beni bekliyorlar”
İYİ Parti ve CHP işbirliğinin İBB adayı Ekrem İmamoğlu Beşiktaş’taki konuşmasında, "İBB'de çalışan binlerce kardeşim de Ekrem başkanlarını bekliyor. Partizanlığın kurbanı değil üretmek için beni bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve CHP işbirliğinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, son mitingini Beşiktaş'ta yaptı. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, “Dün bir toplantı yapmışlar oraya ekran koymuşlar, aklı kıt yönetici kimse 'Son İstiklal Savaşımız' yazmışlar. Çalışanların çoğu da terk etmiş zaten. Ne savaşı seçime gidiyoruz. İBB'de çalışan binlerce kardeşim de Ekrem başkanlarını bekliyor. Partizanlığın kurbanı değil üretmek için beni bekliyorlar. Çalışıyor gözüken ama çalışmayan varsa şimdiden gitsin onu da söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

3-735.jpg

İmamoğlu’nun konuşmasının tamamı şu şekilde:

“ÇOCUĞUMUZU BU KENTTE EŞİT KOŞULLARDA YETİŞTİRMEYE SÖZ VERİYORUM”

"102 gündür İstanbul'un sokaklarında dolaştım. Boşluk bırakmamaya, herkese ulaşmaya çalıştım. Ne mutlu bana ki bugün geldiğimiz noktada nasıl başladıysak öyle bitiriyoruz. Kimsenin kalbini kırmadık. olur ya bir vatandaşımızın kalbi bana karşı burkulmuştur, duysun ki özür dilerim.

2-20190330154104.jpg

Hepinizi çok seviyorum. Göreceksiniz bu sefer İstanbul'da sevgi, saygı, iyilik kazanacak. İlk günden bugüne bu kentin çocuklarına söz verdim. Beşiktaş'taki çocuğumuzla Suştanbeyli'deki çocuğumuzu bu kentte eşit koşullarda yetiştirmeye söz veriyorum. Hiçbir çocuk hiçbirimizin dayanamayacağı koşullarda olmayacak. Gençlerin Ekrem abisi olacağım. Uydurma iş yapamam. Biliyorsam futbol topuna vururum, bilmiyorsam vurmam. Gençler için çalışacağım, gençler için üreteceğim. Bir kentte kadınlara güvenli, sağlıklı bir ortam yaratamıyor, hayata katılmalarını sağlayamıyorsanız o kentin huzurlu olma şansı yok. Kadınlara dönük çok özel politikalarımız var. Bu şehri kadın dostu kent yapmak için çok mücadele edeceğim. Bu şehir kadınların cinsiyet eşitliğinde en güzel kentlerden biri olduğunu herkese göstereceğiz.”

1-20190330154104.jpg

“İSTANBUL İYİ DURUMDA DEĞİL”

“İstanbul iyi durumda değil. İstanbul'un Bağcılar'ı, Sultanbeyli'si, Esenler'i 25 yıldır oy veriyor olabilir ama üzülüyorum, çok kötü durumdalar. Beşiktaş'a kaymak tabaka diyor ya, bu kardeşiniz 39 ilçeyi de kaymak tabakası yapacak. Şehri her yerini eşitlersek, 80 kişilik sınıflarda çocukları okutmazsak o zaman İstanbul'un tadına doyum olmaz. Kendimize alan çevirip diğer taraflarda ne olursa olsun diyenlerden olmayacağız. Kuşkunuz olmasın çok güzel işler başaracağız.

İşi olan bir İstanbul olacak. Biz gençleri ne yapacağını bilen gençler haline getireceğiz. İBB'yi devraldığımızda alınteri döken herkes bizim başımızın üstünde olacaktır. Kimsenin işine dokunmayacağız."

“İBB ÇALIŞANLARI PARTİZANLIĞI DEĞİL BENİ BEKLİYORLAR”

“Dün bir toplantı yapmışlar oraya ekran koymuşlar, aklı kıt yönetici kimse 'Son İstiklal Savaşımız' yazmışlar. Çalışanların çoğu da terk etmiş zaten. Ne savaşı seçime gidiyoruz. İBB'de çalışan binlerce kardeşim de Ekrem başkanlarını bekliyor. Partizanlığın kurbanı değil üretmek için beni bekliyorlar. Çalışıyor gözüken ama çalışmayan varsa şimdiden gitsin onu da söyleyeyim.”

“YARIN BİR DEMOKRASİ BAYRAMINA DÖNSÜN”

"Yarın sandık günü. Hepiniz oy kullanmaya gideceksiniz. Sırada dururken kimliğiniz yanınızda, içeri girmek üzeresiniz, baktınız kabindeki arkadaşını iş uzadı. Acele ettirmeyin, bana oy vermek için düşünüyor. İstanbul'da herkese güzel şeyler söyledim, herkesin oyunu almayı hak ediyorum. Kimi eliyle, kimi gönlüyle verecek. Sandıkta oy kullandık hadi gezmeye gidelim, demek yok. Okullarda bekleyeceğiz. Hatta okullardan sonra ilçe seçim kurullarının önünde bekleyeceğiz. Tüm teknik tedbirleri aldık ama istiyorum ki yarın bir demokrasi bayramına dönsün. Beklerken yarın türküler söyleyin, halay çekin.

Biz sevinç çığlıkları atmayacağız, kimsenin gönlünü incitmeyeceğiz. Onlar bizi ayrıştırmak, bizi kırmak istediler ama biz birleşeceğiz. Biz bu kenti, bayrağımızı, vatanımızı çok seviyoruz. Biz bir olmaya, diri olmaya, iri olmaya alışık bir milletiz."

“BEN AK PARTİLİ, SAADET PARTİLİ, İYİ PARTİLİ KARDEŞİMİN DE OYUNU İSTİYORUM”

"Ben AK Partili, Saadet Partili, İYİ Partili kardeşimin de oyunu istiyorum. Bu şehirde saygı, sevgi, huzur kazanacak. Artık 1 kişinin talimatıyla İstanbul yönetilmeyecek, 16 milyonun insanın talimatıyla yönetilecek. İstanbul seferberlik sürecine giriyor. Çevre seferberliği, kadın dostu olma, çocuk dostu olma, insanlık seferberliği... 16 milyonluk kent çalışırsa Türkiye çalışır. 16 milyonluk şehir mutlu olursa Türkiye mutlu olur.

CHP'ye çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. İl başkanıma, ilçe başkanlarıma, aday arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İYİ Parti'ye, genel başkanı Sayın Meral Akşener'e çok teşekkür ediyorum. Yanımda benimle gezen emekçilere, bloke altında olsalar da, benimle burada olan basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum, ayaklarına taş değmesin. Kadınlara, çocuklara, İstanbul Gönüllüleri'ne teşekkür ediyorum. İnşallah yarın çok güzel bir gün olacak, demokrasinin parladığı bir gün olacak. Başaracağız. Laf aramızda kazanıyoruz."