Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı artıyor!

Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı artıyor!
İYİ Parti ve CHP iş birliğinin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklanan Ekrem İmamoğlu’nun, anketlerdeki yükselişi dikkat çekiyor. İşte İmamoğlu’nun başarı hikayesi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

CHP ve İYİ Parti arasında iş birliği görüşmelerinde en çok merak edilen illerin başında İstanbul geliyor. İş birliği görüşmelerinde İstanbul, Ankara ve İzmir CHP’nin adayına bırakıldı. İllerin netlik kazanmasının ardından, Ekrem İmamoğlu CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı olarak açıklandı.

İYİ Parti, Beylikdüzü Belediye Başkanı olan İmamoğlu’nun adaylığına tam destek vereceğini açıkladı.

İLÇE BAŞKANLIĞIYLA YÜKSELİŞİ BAŞLADI

1991 yılından bu yana Beylikdüzü’nde yaşayan Ekrem İmamoğlu’nun siyaset sahnesindeki yükselişi 16 Eylül 2009’da CHP ilçe başkanlığına atanmasıyla başladı. Aynı yıl yapılan CHP Beylikdüzü 1. İlçe kongresinde seçilen ilk ilçe başkanı oldu.

Kısa sürede CHP teşkilatlarını toplumla buluşturan İmamoğlu, 2014 yılında partisinin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı oldu.

2014 yerel seçimlerinde “halkla temas” yöntemini izleyen İmamoğlu, yaptığı site projelerinde şehir planlamacılığını öne çıkardı. Sıkışık, dar yapılaşma yerine bahçe nizamlı ve ferah bir kent planlaması yapan İmamoğlu, ev ev gezerek hedeflerini anlattı.

AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇEN TEK İLÇE

İmamoğlu’nun Beylikdüzü’ndeki seçim çalışmaları kısa zamanda meyvesini verdi. 2009 yılında CHP’nin yüzde 30 oy alarak ikinci parti olduğu Beylikdüzü’nde oyların yüzde 50.85’ini alarak belediye başkanı seçildi.

CHP, büyükşehirde yüzde 40.08 alırken, İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde kendi partisinin de üzerine çıkması dikkatleri üzerine çekmişti.

1-20190101124215.jpg2-20190101124215.jpg

YAPICI SİYASET

Beylikdüzü Belediyesi’nde yaptığı projeler ve kent planlaması ile başarılı bir dönem geçiren Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP-İYİ Parti iş birliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterildi.

Seçim sürecine hızlı bir giriş yapan İmamoğlu, “yapıcı” siyaset tarzıyla dikkatleri üzerine çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirten İmamoğlu kendisinden randevu talep ettiklerini de açıkladı. Geçmiş dönem belediye başkanlarıyla görüşmelerinin devam edeceğini vurgulayan İmamoğlu, “Bizim amacımız daha yaşanılır, daha güvenli, daha mutlu bir İstanbul’dur. Bunun için herkesin tecrübesinden” faydalanacağız açıklamasını yaptı.

ANKETLERDE YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

AK Parti’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı olarak Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı göstermesinin ardından anket çalışmaları da netlik kazanmaya başladı.

Son yapılan anketlerde Yıldırım’ın, İmamoğlu’nun yaklaşık 2 puan önünde olduğu belirtiliyor.

İmamoğlu’nun aday olduğu günden bu yana tüm anketlerde yükselişe geçtiği vurgulanırken, bu performansın sürmesi halinde İmamoğlu’nun İstanbul’u alma ihtimalinin çok yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

İlgili Haberler