Terör sorunu bu Meclis ile çözülemez!

Terör sorunu bu Meclis ile çözülemez!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye’nin içinden geçtiği ortamda ciddi sorunlar yaşandığını ve bu sorunların çözülebilmesi için partilerin en azından milli meselelerde ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi

“Milli meselelerde bir araya gelemeyen bir Meclis oluştu” diyen Çıray, şöyle dedi:  “Partiler başka başka konuşuyor. Ayrı dillerden dertlerini ifade ediyorlar. Burası Abdülhamid’in Meclisi değil. Abdülhamid’in Meclisi’nde de herkes istediği dilden istediği şeyi söylüyordu. Türkiye’nin şu anda en önemli meselesi terör sorunu. HDP Eş Genel Başkanı Moskova’ya gidiyor, ABD’ye gidiyor, Türkiye’yi şikâyet ediyor. Böyle bir anlayışla hangi ortak noktada buluşabilirsiniz. AKP’nin tutumu da Türkiye’nin çıkarlarına uygun değil. Peki, milli meseleleri nasıl çözeceğiz? Herkes kendi politikaları doğrultusunda giderse Türkiye’nin sorunları nasıl çözülecek? Bu nedenle partilerin en azından milli meselelerde ortak hareket edebilmesi gerekir.”

Bölge kan ağlıyor

Aytun Çıray, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşananlarda sorunları yaratanların, çözüm için birbirlerini suçladıklarını dile getirdi. CHP’li Aytun Çıray sözlerini şöyle tamamladı: “Bir taraftan hendek tartışması yaratıyorlar, diğer taraftan birbirlerini suçluyorlar. Biri hendeklere izin verdi, diğeri kazdı. Bu iki parti TBMM’de hendek tartışması yaparken halk bölgede kan ağlıyor. İnsanlar kendi yurtlarından göç ediyor.”