ABD'de 40 banka daha kapatıldı

ABD'de 40 banka daha kapatıldı
ABD'de 40 banka daha kapatıldı

2008 krizi Amerikan bankacılık sektörünün kırılma noktasını oluştururken, 150 yıllık Lehman Brothers’ın aynı yıl batışı i

2008 krizi  Amerikan bankacılık sektörünün kırılma noktasını oluştururken, 150 yıllık Lehman Brothers’ın aynı yıl batışı ile başlayan deprem hala devam ediyor. ABD’de bu yıl kapatılan banka sayısı 40’a yükseldi. ABD’de düzenleyici otorite cuma günü bir bankanın daha kapatılmasına karar verdi. Böylece bu yıl kapatılan banka sayısı 40’a yükselmiş oldu.

Devler ateşle oynuyor
İllionis eyaletinde Waukegan Bank, düzenleyici otorite tarafından kapatıldı. 31 Mart itibarıyla 88.9 milyon dolar varlıkları ve 77.5 milyon dolar mevduatları bulunan bankanın varlık ve mevduatları Itasca Bank’a devredildi. Banka kapatmanın sigorta fonuna maliyeti ise 19.8 milyon dolar olarak hesaplandı.

Radarlar yeniden ABD’nin dev bankalarına çevrildi. Büyük bankalar sistematik riskleri hiçe sayarak riskli işlemlere devam ediyor. 2007 sonunda başlayan küresel ekonomik krizin başrol oyuncusu ABD bankaları yeniden gündemde. Goldman Sachs’tan yayınlanan raporlarda bankaların içinde bulunduğu büyük tehlikeye yönelik sinyaller ortaya çıkmaya başladı. Yapılan açıklamada ABD bankalarında yaşanan sermaye ihtiyaçlarının geçici değil kalıcı olduğunu belirtti.JP Morgan ve Bank of America’nın müşterilerine türev ürünleri kullanarak ekstradan 2.6 trilyon dolar sağladıkları ortaya çıktı.