Tesla küçülmeye gidiyor: Elon Musk ne diyecek

Tesla küçülmeye gidiyor: Elon Musk ne diyecek
Geçtiğimiz yıl elde ettiği başarılarla dünyanın en büyük otomobil şirketi olan Tesla, bu dönemde çok fazla işten çıkarma yapıyor.

Son dönemde Tesla ve çalışanları arasındaki gerginlik dinmek bilmiyor. Şirketin ünlü CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz haftalarda üst düzey yöneticilerine ekonomi hakkındaki düşüncelerini belirten bir e-posta göndermişti. Bu e-postada küresel ekonomi hakkındaki düşüncelerini “süper kötü bir his” olarak değerlendirirken işten çıkarmaların da sinyalini vermişti.

Elon Musk’ın küçülmeye gitme hedefi, 200 çalışanının daha işinden olmasına neden oldu. Autopilot AI sistemini eğitmeye yardımcı olmak için verileri etiketlemekle görevli işçilerin bugün itibariyle şirketle ilişiği kesildi. 200 Otopilot çalışanı, genel olarak California’daki Tesla ofislerinde bulunuyordu.

Tesla’nın 2021 yılı sonunda yaklaşık 100 bin çalışanı bulunuyordu. Kaynaklar yaklaşık 10 bin işten çıkarma gerçekleşeceğini belirtti. Şirketin çalışanlarıyla karşı karşıya kaldığı tek konu bununla sınırlı değil. Tesla, uzaktan çalışan çalışanlarına ofise gelme zorunluluğu getirmesiyle de gündem oldu. Öyle ki gelmek istemeyen işçilerin işlerine son verileceği de belirtilmişti.

İlgili Haberler