En çok kazanan Aslan borç içinde yüzüyor

En çok kazanan Aslan  borç içinde yüzüyor
Dünyanın en büyük denetim danışmanlığı yapan Deloitte’un raporu kafaları karıştırdı. Açıklamaya göre Türkiye’nin en çok kazanan kulubü olarak Galatasaray gösterildi. Ancak Cimbom, Türkiye’de sıkıntı yaşayan takımların başında geliyor. Borçlar tavan yapmış sporcu paraları zar zor ödeniyor

Haber: Ruhi Kanal

 

Galatasaray için şaşırtan istatistik. Dünyanın en büyük muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti sunan uluslararası firmalarından biri olan Deloitte’un hazırladığı 2013-2014 sezonundaki rakamlara göre Cimbom, Türk kulüpleri arasında en çok kazanan ekip oldu. Raporda Avrupa’da geçen yıl en çok gelir elde eden kulüpler listesine Türkiye’den yine sadece Galatasaray girdi. Ancak ekonomik darboğazda olması kafaları karıştırdı. Çünkü sarı-kırmızılılar, 4 büyükler arasında paralarını ödeyemediği için sporcularının kazan kaldırdığı, çoğunun çekip gittiği kulüp olmasıyla dikkat çekiyor.

Avrupa tehlikede
Deloitte’un hazırladığı “Futbol Para Ligi” raporunda Real Madrid’in, 580 milyon euro ile 10 kez üst üste en çok gelir elde eden kulüp olduğu listede Galatasaray, 161,9 milyon euro ile 18. sırada kendine yer buldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ise listeye giremedi. Buna rağmen Aslan, plansız harcamalar ve gereksiz alınan sporcular nedeniyle mali kriz içinde yüzüyor. Bu yüzden içinde bulunduğumuz sezonda daha şimdiden hedefinde şaşmalar oldu. Futbolda Avrupa’ya erken veda etti, ligde ve birçok branşta durumu kritik. Tek ilerlediği dal ise Ziraat Türkiye Kupası. Ayrıca önümüzdeki sezon sırtındaki UEFA kriterleri kamburu nedeniyle Avrupa kupalarına da katılması da zor görünüyor.

Niye oyuncu alalım
Rapordaki iyimser tabloya rağmen 4 büyükler içinde en çok para sıkıntısını G.Saray çekiyor. Beşiktaş ve Trabzon’un hareketli günler yaşadığı transferde hiçbir olumlu adım atamayan Aslan, özellikle futbolda birçok bölgeye oyunca ihtiyacı olmasına rağmen ekonomik kriz nedeniyle transfer perdesini kapattı. Bunun en çarpıcı örneği aylardır uğraş verdiği Serdar Aziz’de yaşandı. Oyuncunun menajeri parasal nedenlerle transferden vazgeçtiğini açıkladı. Kulübün başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ın Milliyet’e verdiği röpordajdaki “Parasını ödeyemeyeceğimiz oyuncuyu niye alalım. Artı aldığımız zaman, parasını ödemede sıkıntı çektiğimiz oyuncuların yüzüne nasıl bakarız” sözleri de oldukça manidar ve Cimbom’da yaşananları açıkça gözönüne seriyor.