Elon Musk, Tesla AI Day etkinliğinin tarihini açıkladı

Elon Musk, Tesla AI Day etkinliğinin tarihini açıkladı
Elon Musk, yapay zeka destekli yeni teknolojilerini tanıtacağı Tesla AI Day etkinliğinin gerçekleşeceği tarihi 19 Ağusyos olarak açıkladı.

Shift Delete''te yer alan habere göre, Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Tesla AI Day etkinliğinin yapılacağı tarihi nihayet açıkladı. Etkinlikte otonom sürüş sisteminden güvenliğe, sürücülerin otomobillerde sahip olacağı yeni özelliklere varana kadar yapay zeka destekli yepyeni teknolojilere yer verilecek.

AI Day etkinliğinin yegane amaçlarından birisi, Tesla şirketindeki istihdam oranının artırılması olacak. Elon Musk özellikle yapay zeka alanında eğitimli kişilere önem veriyor.

TESLA AL DAY ETKİNLİĞİNDE NELER VAR
Kaliforniya merkezli otomobil üreticisinin 2021 yılı içerisinde düzenleyeceği en önemli etkinliklerden Tesla AI Day, 19 Ağustos’ta gerçekleşecek. Full Self-Drive (FSD) sistemi üzerindeki yeni çalışmalara ev sahipliği yapılacak. Otomotiv sektörünün son zamanlarda en çok tartışılan gelişmelerinden FSD, tamamen sürücüsüz bir otomobil deneyimi sağlıyor.


Yapılan çalışmalar ve iyileştirmeler neticesinde tamamen sürücüsüz otomobil deneyiminin yapay zekayla güçlendirildiği ve Tesla AI Day’de gün yüzüne çıkarılacağı belirtiliyor. Yapay zekanın katkıları sayesinde Full Self-Drive teknolojisinin güvenli sürüş deneyimini artıracağı belirtilse de, bazı kullanıcılara hala bunun güvenilirliği konusunda endişeliler.

Önümüzdeki ay gerçekleşecek etkinlikte Elon Musk ve Tesla ekibinin özellikle güvenlik konusunda attığı adımları, hayata geçireceği gelişmeleri net bir şekilde göreceğiz.