Elon Musk, Ukraynalı bakanın çağrısına yanıt verdi

Elon Musk, Ukraynalı bakanın çağrısına yanıt verdi
Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov, SpaceX'in kurucusu Elon Musk'a "Sen Mars'ı kolonize ederken, Rusya da Ukrayna'yı işgal etmeye çalışıyor" diyerek sert bir dille eleştirdi. Bunun üzerine Musk ise bakanın eleştirisine karşılık verdi ve Starlink uydularını aktife aldı.

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX''in kurucusu Elon Musk, uydu interneti sistemi projesi Starlink''i Ukrayna''da kullanıma açtığını söyledi.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov, resmi Twitter hesabından Elon Musk''a yönelik bir paylaşımda bulundu.

"RUS ROKETLERİ UKRAYNALI SİVİL HALKIN ÜZERİNE İNİYOR"

Fedorov paylaşımında, "Siz Mars''ı koloni kurmaya çalışırken, Rusya Ukrayna''yı işgal etmeye çalışıyor! Roketleriniz uzaydan başarılı bir şekilde dünyaya inerken, Rus roketleri Ukraynalı sivil halkın üzerine iniyor! Sizden Starlink istasyonlarınızı Ukrayna''ya sağlamanızı ve aklı başında Rusları ayağa kaldırmanızı talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Musk ise Fedorov''un paylaşımına verdiği yanıtta, "Starlink hizmeti şu anda Ukrayna''da aktif. Daha çok terminal de yolda." yanıtını verdi.

Elon Musk''ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027''de tamamlanması hedefleniyor.

İlgili Haberler