Elon Musk ve Twitter yöneticileri yine kanlı bıçaklı: Tweetler sınırlanmalı mı?

Elon Musk ve Twitter yöneticileri yine kanlı bıçaklı: Tweetler sınırlanmalı mı?
Elon Musk'ın Twitter'ı almaya niyetlendiği günden itibaren sürekli şirketin yönetimiyle görüş ayrılıkları yaşıyor. Bu kez konu Tweet sınırlamasıydı. Twitter yönetimi bilgi dezenformasyonunun önüne geçmek isterken Elon Musk bu duruma karşı çıkıyor.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Rusya Ukrayna savaşı sırasında sosyal medyada çok fazla yanlış bilgiler yayınlanmıştı. Twitter yönetimi bu durumun önüne geçebilmek adına bazı tweetlere sınırlama getireceklerini açıkladı. Bilgi kirliliğinin önüne geçilecek konular ise savaş suçları, toplu saldırılar ve toplumsal diğer olaylar olarak belirlendi. Twitter güvenlik yönetiminden Yoel Roth, bu sınırlamayla yüzde 30 ila 50 oranında "yanlış bilgi yayılmasının" azaltmasını beklediklerini açıkladı. 

Twitter’ı satın alma işlemlerinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekleyen Elon Musk ise konuya Twitter yönetimi gibi bakmıyor.

Musk her zaman "ifade özgürlüğünden" yana olduğu için Twitter’ın tweetlere sınırlama getirilmesi durumuna sıcak bakmadığını açıkladı.

İlgili Haberler