Elon Musk yemeğine tepsi diye öyle bir şeyi seçti ki... Başka bir şey bulamadın mı Musk?

Elon Musk yemeğine tepsi diye öyle bir şeyi seçti ki... Başka bir şey bulamadın mı Musk?
SpaceX CEO'su Elon Musk ile Endonezya başkanı Joko Widodo'nun sohbet ettiği bir fotoğraf Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Musk, Starship şirketinin "roketlerinden birine ait seramik ısı kalkanını" tepsi olarak kullandı. Bu detayı fark edenler Musk'ın neden bu parçayı kullandığını merak ediyor.

Starship şirketinin roket ısı kalkanını Elon Musk tepsi olarak kullandı

Mynet''ten alınan bilgilere göre; Twitter kullanıcıları, SpaceX CEO''su Elon Musk ile Endonezya başkanı Joko Widodo''nun sohbet ettiği bir fotoğrafta ilginç bir detay dikkat çekti. O detay sosyal medyanın adeta gündemine oturdu.

ELON MUSK''IN FOTOĞRAFINDAKİ TEPSİ OLAY OLDU! ASLINDA...

Fotoğraftaki o detay atıştırmalıkları tutmak için kullanıldı. Tabak yada tepsi olarak kullanıldığı düşünülen nesnenin aslında bunlar değil, bir Starship roketinin seramik ısı kalkanının bir parçası olduğu anlaşıldı

Widodo’nun Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafı alıntılayan YouTuber TJ Cooney, "Starship roketleri için kullanılan, ancak atıştırmalıkları koymak için kullanılmış seramik parçaya göz atın." ifadelerini kullandı.

Bu fotoğrafta kullanılan tepsinin ısı kalkanının bir parçası olup olmadığını doğrulamak için SpaceX''e ulaşıldı. SpaceX''te çalışan bir mühendisin bu hipotezi doğruladığı aktarıldı.

BİR ZIRH GİBİ YANMASINI ÖNLEYECEK

Söz konusu parçanın, SpaceX''in devasa Starship roketinin Dünya''nın ve hatta belki de diğer gezegenlerin atmosferine yeniden girdikten sonra yanmasını önlemek için kullanılması amaçlanıyor. Parçalar birbirine yakın bir şekilde istiflenerek, devasa uzay aracının etrafında yüksek teknolojili bir zırh oluşturuluyor.

Geçen yıl Elon Musk, bu altıgen parçaların ısıtıldığı ana ait görüntüleri Twitter''da yayımlamış ve "Parçalar yörüngeye giriş sıcaklığına, yani yaklaşık 1650 Kelvin''e (yaklaşık 1300 derece) ulaştı." demişti.

İlgili Haberler