Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener’in danışmanı oldu

Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener’in danışmanı oldu
Emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığına atandı.

Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik ve yağma davalarından toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalan eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, Mayıs ayında katıldığı İYİ Parti’de genel başkan danışmanlığına atandı.

YARGILAMA SÜRECİ
Hakkında ikisi askeri yargıda olmak üzere toplam yedi ağır ceza mahkemesinde ve dört asliye ceza mahkemesinde, “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Yöneticisi Olmak, Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Darbe Yaparak Devirmeye Teşebbüs Etmek, Yağma Yapmak, İşkence Yapmak, İrtikap, Dolandırıcılık, Mahkeme Heyetine Hakaret Etme, Görevini Kötüye Kullanmak, Görevini İhmal Etmek, Askeri Aracı Hususi Menfaatinde Kullanmak, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira Atmak, Basın Yoluyla Hakaret Etmek” gibi 74 ayrı suçtan, 1.054 yıl hapis istemiyle 27 soruşturma ve kovuşturma açıldı. 42 idari soruşturma geçirdi. Bu soruşturma ve davalar kapsamında dört kez tutuklandı, 43 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası aldı; 2009-2014 yılları arasında 4 yıl, 9 ay 14 gün tutuklu kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden iki kez çıkartıldı. “Birinci sınıf hâkim” unvanı geri alındı. Anayasa Mahkemesi’nde görülmekte olan bir dava dışında hakkındaki tüm suçlamalar beraat ya da ihlal kararlarıyla sonuçlandı.

Ahmet Zeki Üçok, cezaevinden tahliye olduktan sonra kurucuları arasında CHP Milletvekili olan Dursun Çiçek‘in de bulunduğu Kumpas Mağdurları Derneği‘ni kurup başkanlığını yaptı.

İlgili Haberler