İYİ Parti lideri Meral Akşener: Vatandaşın dertleri yerine hain misin değil misin konuşuluyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Vatandaşın dertleri yerine hain misin değil misin konuşuluyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırklareli’nde vatandaşlara seslendi, esnafın dertlerini dinledi.

YENİÇAĞ/ Kırklareli Mustafa Murat Üretken- Yurdakul Karadağ- Mustafa Kalecik - Serkan Koçtürk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneri Kırklareli’nde gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara seslenen Akşener, “Burada yaşayan bir ev kadınının derdini konuşan yok. Atanamayan bir gencimizin ne hissettiğini konuşan yok. Ayçiçeği yetiştiricisinin çayır tırtılı ile ne halde olduğunu konuşan yok. Besicilerin halinin nice olduğunu konuşan ve çözüm üreten yok. Siftahsız esnafın akşamı nasıl getirdiğini konuşan yok. Eczanelerin veresiye defterleri oluşmuş ilaç almak için bile imkanı kalmamış insanlarımızı konuşan yok” dedi.

“HAİN MİSİN DEĞİL MİSİN, TERÖRİST MİSİN KONUŞULUYOR”
Konuşmasının devamında, “Ama ne konuşuluyor? Hain misin değil misin, Terörist misin değil misin konuşuluyor. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Evlad-ı Fatih Han’ım. Bizim en büyük özelliğimiz çalışkanlığımızdır. Ben uzun yıllardır politikada kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışan bir insanım ama çok uzun bir zamandır siyasetçi çalışmıyor, siyasetçi sizi dinlemiyor. Bizi yönetenler vatandaştan koptu. Ne düşünüyorsunuz, ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz, ne hissediyorsunuz soran yok, anlayan yok. Bunu ortadan kaldırmanın yolu size gelmekten geçiyor. Sizi dinlemekten geçti. Şimdi bütün bunlara baktığın zaman; atanamayan öğretmen suçlu, çiftçi suçlu, besici suçlu, esnaf suçlu en son sanayici suçlu. Bunların dışında herkes suçlu. Ama bunun değişmesi lazım” diye konuştu.

“HARİRİLER’İN CEBİNE KOYDU”
Fındığın kilosunun 74 lira olması gerektiğini söyleyen Akşener, “74 lira tek tek girdi maliyetleri hesaplanarak ve fındık üreticisinin bu seneyi rahat geçirebilmesi için son derece dikkatli şekilde çalışılmış bir rakamdı. Kaç rakam açıkladı Sn Erdoğan? 54 lira. Yani 20 lira fark var. Kimin cebine gitti? İtalyanların cebine gitti. Şimdi bir örnek daha söyleyeceğim. 24 milyar lira Türk Telekom’dan aldı yani sizin cebinizden aldı Haririler’in cebine koydu. Haririler aile dostu ayıp olurmuş. Peki size ayıp olmuyor mu? Siz üretim maliyetlerini karşılayamadığınız için hayvanlarınızı besicilerden, süt üreticilerinden Türkiye’nin her yerinden bahsediyorum kesime gönderirken ayıp olmuyor.ifadelerini kullandı.

“EYT’LİLERİN SORUNU ÇÖZÜLEBİLİRDİ”
Bu sene Nisan ayında çiftçilerin gübre atamadığına değinen Akşener, çiftçilerin tarlalarına ve ilaç konusunda mecburan atamadıklarını belirtti.

“Ona bakmak yerine, ona ayıp olmuyor ama Haririler’e ayıp oluyor” diyen Akşener, “Ankapark diye Ankara’da ucube bir sitem yapmışlar. Sn Mansur Yavaş ile beraber gittik gezdik. Ne kadara mal olmuş biliyor musunuz? 801 milyon dolara, Türkçesi; 14 milyar lira. Toplayın 24 ile 14ü; 38 milyar lira sizin cebinizden alınıp birilerinin cebine konulan bir para. Bununla ne yapılabilirdi? Nisan ayında bedava gübre atılabilmesi için çiftçiye destek olunabilirdi. İlaç verilebilirdi. Besiciye %50 indirimli yem verilebilirdi. Mazotta %35 indirim yapılabilirdi. Bu 38 milyar lira ile önemli boyutuyla EYT’lilerin sorunu çözülebilirdi. Daha ilginç bir şey lise eğitimi sonuna kadar sabah kahvaltısı ve öğle yemeği öğrencilere verebilirdi. Bunun yerine 2 kalemle sizi soyuyorlar. Siz çocuklarınızın okuması için cebinizde ne varsa ortaya koyansınız. Buna karşılık 58 puan alıp dayısı olan gençlerin tayin edildiği bir ülkede 92 puan sizin çocuklarınız tayin edilmiyorsa işte burada çok önemli bir haksızlık vardır demektir. Bunun yolu sizin dertlerinizi siyasetçinin konuşmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

“HARAMİ DÜZENİ BERABER EL ELE VERİP HELAL OYLARINIZLA DEMOKRASİ İLE SANDIKTA EMEKLİYE SEVK EDECEĞİZ İNŞALLAH”
“Tam 2 buçuk yıldır geziyorum ben şimdi de 3 tura başladık”
diyen Akşener şöyle konuştu:

Tek tek sizin sorunlarınızı dinleyip bu sorunları kamuoyuna mal edip siyasetçilerin bunların üzerinden rekabet etmesi, siyasetçilerin sizin dertlerinizin çözümleri üzerinden yarışmasını bu ülkede sağlayacağız. Seçmen siyasetçinin velinimetidir. Sizden artık korkmuyor bunlar; çünkü ceketimi assam seçilirim diyorlar. Şuculuk buculuk üzerinden birbirine düşürülen seçmen velinimet olur mu? Olmaz. Onu dinler mi siyasetçi? Dinlemez. Şimdi benim sizden istediğim şu 5 maaş 10 maaş alan 11 maaş alan danışmanların bulunduğu bir ülkede bu düzen harami bir düzendir. Bu harami düzeni beraber el ele verip helal oylarınızla demokrasi ile sandıkta emekliye sevk edeceğiz inşallah. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Yaptıkları da yanına kar kalmayacak merak etmeyin.

İlgili Haberler