Esnaf Akşener’e böyle dert yandı: Çalıştıkça batıyoruz

Esnaf Akşener’e böyle dert yandı: Çalıştıkça batıyoruz
Kırklareli ziyaretinde İYİ Parti lideri Akşener’e dert yanan esnaf, “İşin içinden çıkılır gibi değil. Çalıştıkça batıyoruz yani. Yorgunluktan evde nerede yattığımızı bilemiyoruz ama şu 6-7 aydan beri çalıştıkça batıyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİÇAĞ/ Kırklareli- Ozan Kınay

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kırklareli’ni ziyaret etti. Vatandaşın ve esnafın derdini dinleyen Akşener, Büyükkarıştıran’da halka hitap ettikten sonra bir kuruyemişçi dükkanını ziyaret etti.

“ÇALIŞTIKÇA BATIYORUZ”
Esnaf, Akşener’e, “Şartlar o kadar ağırlaştı ki biz ne satsak yerine koyamıyoruz. Manava gidiyoruz zam var, suya gidiyoruz zam var, her şeye zam var. Bu durumun anlatılması lazım, baştakine iletilmesi lazım. Gerçekten zor durumdayız. İşin içinden çıkılır gibi değil. Çalıştıkça batıyoruz yani. Yorgunluktan evde nerede yattığımızı bilemiyoruz ama şu 6-7 aydan beri çalıştıkça batıyoruz” sözleriyle dert yandı.

DÜKKANDAKİ ÇİFTÇİ DE DERT YANDI
Dükkânda bulunan ve çiftçi olduğunu belirten vatandaştan gelen; “Cebimizde 10-15 bin liralık telefonlarımız yok” sözü üzerine Meral Akşener: “Vatandaşa telefonunu göster diyorlar ya biz de ellerini gösteriyoruz.”

Yine çiftçi olan vatandaş: Sizi biz kurtarıcı olarak görüyoruz. Geçen yıl ayçiçeği teslimatı yaptık. Bir sürü yer varken tarım krediye ayçiçeği teslim ettik. 5400 liradan hesap kesildi ve hiç gidecek bir yerimiz yok biz bunun farkını vereceğiz sizi mağdur etmeyeceğiz dediler. Fakat yağlı tohumlar fark verdi biz farkımızı alamadık. Hangi kapıya gittiysek bunu dile getirmediler. Mağdur edilmek istemiyoruz.

“SİZİN CESARETİNİZ BİZE DE CESARET VERİYOR”
Akşener daha sonra bölgedeki bir manavı ziyaret etti. Manav ise Akşener’e “Herkes koltuğu kapana kadar geliyor. Sonrasında gelen yok. Gelsinler bizim başkanımız Akşener’i görsünler. Sizin cesaretiniz bize de cesaret veriyor” dedi.

İlgili Haberler