Rusya’dan Ukrayna’ya şok tehdit

Rusya’dan Ukrayna’ya şok tehdit
Rusya’da yayın yapan Kommersant gazetesine açıklamalarda bulunan Kremlin’e yakın bir haber kaynağı, Moskova’nın Ukrayna topraklarında bulunan bazı belirli hedeflere yönelik saldırı düzenlenmesi ihtimalini göz önünde bulundurmaya başladığını belirtti.

Gazeteye yaptığı açıklamada, “Sabrımızın bir sınırı var” diyen kaynak, düzenlenmesi planlanan askeri operasyonların geniş çaplı bir saldırıdan ziyade, Ukrayna topraklarından Rusya’ya yapılan saldırıların ana kaynağı olan belirli hedeflere yönelik olabileceği bilgisini de verdi. Önceki gün Ukrayna topraklarından ateşlenen bir top mermisi Rusya’nın Rostov Bölgesi’ndeki bir eve düşmüş, olayda bir kişi ölmüş, bir kişi de ağır yaralanmıştı. 

Luhansk’a saldırı
Kommersant gazetesinin haberinde, Rusya’nın söz konusu saldırının kim tarafından ve nereden düzenlediği konusunda kesin bilgi sahibi olduğu da ifade edildi. Ukrayna ordusu, Rusya yanlılarının kalelerinden Luhansk kentine tanklarla saldırdı. Rusya haber ajansının bölgeden verdiği haberinde, Kiev hükümetine bağlı zırhlı araçların, 425 bin nüfuslu kente güneyden ve batıdan saldırdığını aktardı. Kiev’den saldırıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi ama bölgedeki blog yazarları yoğun çatışma çıktığına dair paylaşımlarda bulunuyor.