Fırtına sonunu getiremedi

Fırtına sonunu getiremedi
Fırtına sonunu getiremedi

Trabzonspor'un Avrupa'da estirdiği fırtına dün durdu. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez kaldığı gruplar

Trabzonspor'un Avrupa'da estirdiği fırtına dün durdu. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez kaldığı gruplardaki ikinci maçında Lazio'yu konuk etti. İlk maçta Limassol'u 2-1 yenen Fırtına, gruplardaki ikinci maçında Lazio'ya takıldı: 3-3. Mustafa Reşit Akçay yönetiminde, Avrupa'da tüm rakiplerini dize getirip, 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alırken rakip ağları 15 kez havalandırıp, kalesinde sadece 4 gol gören Karadeniz ekibi, tarihi bir sınav daha verecekti. Ancak dün akşamki maç öncesi, iki takım arasında tam 19 yıl öncesine dayanan bir hesaplaşma vardı... 1994-95 sezonunda 3. turda sahasında ve deplasmanda konuk takıma iki defa 2-1 yenilen Trabzonspor'un hedefinde bu kez, o yenilgilerin acısını çıkarmak ve rakibine ağır bir fatura ödetmek vardı. Ayrıca ev sahibi ekibin o günlerdeki Avrupa tecrübesizliği gitmiş, yerine 7 maçtır yenilmeyen ve rakiplerine adeta sahayı zindan eden ekip gelmişti. İtalyanlar'ın başında ise Türkiye'yi iyi tanıyan ve Fırtına'nın bir başka İtalyan devi İnter'i, Milano'da nasıl devirdiğini bilen Petkovic'in yanı sıra sahada G.Saray'da forma giyen Cana vardı. İşte bu atmosferde İsveçli hakem Larsson'un düdüğüyle heyecan dolu 90 dakika başladı, Heyecan dorukta, rakipler önce birbirini yokladı. Ardından Fırtına rüzgası esti. 8'de Olcan, 11'de Hernanes kalecileri geçemedi. 12'de soldan hareketlenen Yusuf, klasik bir vuruşla Aker'i inletti: 1-0. 18'de Marchetti'ye takılan Adrian 22'de kalenin örümceklerini aldı: 2-0. 7 dakika sahasına hapsolan Lazio, ani bir atakla 29'da Onazi ile farkı bire indirdi: 2-1. 33'te Hernanes'in topu direği yaladı. 34'de Avrupalı Henrique gol orucunu bozdu: 3-1. Bu skor ilk yarının sonucu oldu. 2. yarıda Floccari'nin girmesiyle denge bozuldu bu kez Lazio gol oldu yağdı. 51'de Yusuf'un sert şutu Marchetti'de kaldı. 60 ve 65 Onur Anderson'a şans tanımadı. 80'de Henrique'nin şutu direği sıyırdı. 84 ve 85 sahne alan Floccari durumu 3-3 yaptı ve 1 dakikada hayalleri yıktı.

 

Yağmur tribünleri vurdu

* Karşılaşma öncesi yağan yoğun yağmur taraftar sayısını etkiledi ve maçı 13 bin kişi izledi. Yönetim yağmurluk dağıttı. Tribünde 100 civarında İtalyan taraftar vardı.
* Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Zeki Ayvaz, Sol Bamba, Giray Kaçar, Aykut Akgün, Abdulkadir Özdemir, Alanzinho ve Marc Janko'yu kulübede oturtturken, Limassol maçından kalan sakatlığı geçen Colman'ı 11'e aldı.
* Lazio Teknik Direktörü Petkovic ise Berisha, Serpieri, Ederson, Gonzalez, Ledesma, Keita ve Floccari gibi isimleri yedek kulübesine aldı.
* Bordo-mavililer Süper Lig'de 12 puanla 4. sırada yer alırken, konuk ekip, 6 haftası geride kalan İtalya Ligi Serie A'da 10 puanla 6. sırada yer alıyor.
* Avrupa aranasında en son 23 Şubat 2012'de PSV Eindhoven'e 4-1 yenilen ve o tarihten sonra 586 gündür mağlubiyet görmeyen bir tkım olarak Lazio karşısına çıktı.
* Lazio'da teknik direktör Petkovic daha önce Samsunspor'u çalıştırırken, oyuncu Lorik Cana ise Galatasaray'da forma giymişti.