Yüzyıl yangın çıkmama garantisini sosyal medya buldu

Yüzyıl yangın çıkmama garantisini sosyal medya buldu
Türkiye’de yakılan ormanların imara açılması ve yangın söndürme çalışmalarındaki zafiyet sonrası vatandaşlar en etkili yangın söndürme aracının yanan yerleri 99 yıl imara açmamak olduğunu konuşmaya başladı.

Türkiye’nin ciğerleri günlerdir yanıyor. Antalya Manavgat, Bodrum Milas, Kocaeli, Aydın başta olmak üzere 13 ilde ormanlarımız yanarken söndürme çalışmalarındaki zafiyette tartışma konusu oldu.

Gerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Envanterde yangın söndürme uçağı yok” açıklamaları gerekse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili açıklamaları tepkiyle karşılandı.

Diğer taraftan bölgeye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da vatandaşların protestosuyla karşılaşmıştı.

Özellikle 13 yıl önce yakılan ağaçların yerine yapılan Bodrum’daki Titanik Otel’in arkasında başlayan yangının otelin hemen yanı başında bitmesi sonrası ise yakılan bölgenin de imara açılacağı sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

Bu tartışmalar sonrası ise vatandaşlar en etkili yangın söndürme aracının yanan yerlerin 99 yıl imara açılmayacağı kanununu çıkarmak olduğunu konuşuyor.

TÜRKİYE’DE HANGİ İLLERDE YANGIN ÇIKTI?
Türkiye''de Adana, Osmaniye, Antalya, Muğla, Mersin, Kayseri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Karaman''da yangın çıktı. Meydana gelen 42 yangın kontrol altına alındı. 21 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İlgili Haberler