Enerji Bakanından, doğalgaz zammına isyan ettiren çözüm

Enerji Bakanından, doğalgaz zammına isyan ettiren çözüm
Vatandaşlar isyanda! Son yıllarda gelen zamlar dolayısıyla vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in faturanın nasıl düşeceğini bulduğu çözüm tepki çekti.

TBMM Genel Kurulunda 2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinin ana gündem maddesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi oldu.

Genel Kurulda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, enerji fiyatlarına ilişkin olarak, "Bugün doğalgaz spot piyasasında çok yüksek fiyatların oluştuğunu görüyoruz. Avrupa piyasasında bin dolar, bin 200 dolar, bin 300 doların üzerinde fiyatları görüyoruz. Türkiye açısından doğalgaza talebin artış sebebi kuraklık. Karadeniz bandı son 30 yılın en yağışlı sezonu geçirirken, güney bandı Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu''ya baktığımızda son 30 yılın en kurak dönemini geçirdik. Bundan dolayı hidroelektrik santrallerimizi tam kapasite çalıştıramadık. Yeteri kadar suyun kullanılmaması karşılığı 6 metreküp doğalgaz olarak karşımıza çıktı. Biz geçtiğimiz yıl 48 milyar metreküp doğalgaz tüketmişken, bu yıl muhtemelen bunun 10-12 milyar metreküp üzerinde doğalgaz talebiyle karşı karşıya kalacağız" ifadelerini kullandı.

Evi daha az ısıtın

Dönmez''in doğalgaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamlar için ‘tasarruf'' tavsiye etmesi ise dikkat çekti.

Dönmez ''vatanşların biraz daha tasarruf etmesini istiyoruz. Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur'' dedi ve ekledi ''bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz'' 

İlgili Haberler