Bebek mamasına toplama kararı

Bebek mamasına  toplama kararı
Dünya Sağlmık Örgütü uyardı: "Aptamil PDF" adlı tıbbi amaçlı beslenme ürününü yüksek oranda iyodin içeriyor" Sağlık Bakanlığı karar aldı: " Ürün, hartane, eczane ve ecza depolarından toplatılsın"

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) uyarısı üzerine daha çok prematüre bebekler için kullanılan "Aptamil PDF" adlı beslenme ürününün bazı partileri toplatılacak. Söz konusu ürün için 1. sınıf A seviyesinde geri çekme işlemi uygulanacak. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Dünya Sağlık Örgütüne bağlı International Food Safety Authorities Network (INFOSAN) (Uluslararası Gıda Güvenliği Yetkili Bilgi Ağı), "Numil Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş" tarafından ithal edilen "Aptamil PDF" adlı tıbbi amaçlı beslenme ürününün 294421 ve 294433 parti numaralılarının yüksek oranda iyodin (tuz) içerdiğini bildirdi. 

Geri çekecek

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bu nedenle söz konusu ürünün 294421 ve 294433 parti numaralıları hakkında ilgili yönetmelik çerçevesinde 1. sınıf A seviyesinde geri çekme işlemi uygulanmasına karar verdi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu ürünle ilgili toplatma kararının yerine getirilmesi için gereğinin yapılmasını ilgili firmaya duyurdu. 1. sınıf A seviyesinde geri çekme, söz konusu ürünün hasta, eczane, ecza deposu ve hastane düzeyinde toplatılması anlamına geliyor. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı, kozmetikler için yapılan piyasa gözetimi ve denetiminde; incelenen bin 27 üründen 810'unun güvensiz olduğunu açıkladı ve bu ürünlerden 146'sının teknik düzenlemeye aykırı olduğunun tespit edildiğini gerekli işlemlerin en kısa zamanda yapılacağını balertti.