Erdoğan Avrupa'da raflar boş bizde bolluk var demişti. Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı'nı yalanladı

Erdoğan Avrupa'da raflar boş bizde bolluk var demişti. Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı'nı yalanladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı ‘Bizde bolluk bereket devam ediyor’ açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı 2022 raporunda gerçek ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi açılışındaki konuşmasında Türkiye’deki tedarik sorunu ve ürün fiyatlarına gelen zamlara da değindi.

“AVRUPA’DA RAFLAR BOŞ”

Erdoğan, “İngiltere’de raflar boş, Avrupa’da boş, ABD’de raflar boş. Bizde bolluk, bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat, anlamazlar, gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dili var hakkı söylemez” dedi.

2022 RAPORU GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU

Cumhurbaşkanlığı 2022 raporunda, Türkiye’de her dört haneden birinin yoksulluk yardımı aldığı resmen açıklanmış oldu.

Cumhurbaşkanlığının kamuoyuna açıkladığı 2022 yıllık programında Türkiye genelindeki yardıma muhtaç yoksul aile sayısının ikiye katlandığı ortaya çıktı.

YOKSUL HANE SAYISI 2’YE KATLANDI

2019 ile 2020 yılları arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından faydalanmak zorunda kalan yoksul hane sayısı 3 milyon 283 binden 6 milyon 630 bine fırladı.

Böylece bir yıl içinde devletten yardım alan yoksul aile sayısına 3 milyon 347 bin yeni yoksul ailenin eklendiği resmen ilan edilmiş oldu. Türkiye’de toplam 24 milyon hane var. Yani rapora göre Türkiye’deki her 4 haneden biri yoksulluk yardımı alıyor.

İlgili Haberler