Erdoğan çay fırlattı, Davutoğlu ders kitabı verdi

Erdoğan çay fırlattı, Davutoğlu ders kitabı verdi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Bingöl’ün Solhan ilçesini ziyaret etti. Yaptığı ziyarette Ahmet Davutoğlu’nun çocuklara ders kitabı dağıtması akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara çay fırlattığı görüntüleri getirdi.
 
 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bingöl’ün Solhan ilçesini ziyaret etti. Burada halkla buluşan Davutoğlu, “Maalesef ekonomik imkansızlıklar yüzünden buradaki gençlerimiz büyük şehirlere özellikle yurtdışına gidiyor Bu topraklar bu gençleri beslemekten aciz değil. Bu topraklar geçmişte nice nesilleri besledi. Bunlar hayvancılığı bitirmek için çaba sarf ediyor. Etin ve sütün yıllık artışı, sütte yüzde 8 ette yüzde 15 ama yemin ,arpanın, mazotun gübrenin artışı yüzde yüz elli. Bunlar insafsız. Biz Türkiye için yollara çıktık. Biz, halka tepeden bakanlara, lükse şatafata, kibre gömülenlere karşıyız” dedi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde halkla buluşan Davutoğlu, “Altyapılarda öyle yolsuzluklar dönüyor ki biz bunun için ihale yasasını çıkarmak istemiştik, bunun içiz bize engel oldular. Bu asfalt yolların ne kadar kısa zamanda bozulduğunu biliyorum. Maalesef hala Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır yolu da doğru dürüst yapılmadı. Bingöl-Solhan yolu da. Burada açık şekilde müteahhitlerin yaptıkları hukuksuzluklar var. Daha önemlisi bunlar hayvancılığı bitirmek için çaba sarf ediyor. Etin ve sütün yıllık artışı, sütte yüzde 8 ette yüzde 15 ama yemin, arpanın, mazotun gübrenin artışı yüzde yüz elli. Bunlar insafsız" ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın “Bu vergilerin artmasının sebebi nedir?” sorusuna “Çünkü hazineyi boşalttılar. Senin yemine göz diktiler“ diyerek cevap veren Davutoğlu, "Maalesef ekonomik imkansızlıklar yüzünden buradaki gençlerimiz büyük şehirlere özellikle yurtdışına gidiyor. Almanya’ya ne kadar Solhanlı gittiğini biliyorum. Onları inşallah bu bereket diyarına geri getireceğiz. Bu topraklar bu gençleri beslemekten aciz değil. Bu topraklar geçmişte nice nesilleri besledi . Buralar tarım ve hayvancılığın belki de en güzel yapılacağı yerler. Küçükbaş hayvan sayısı beş yüz bine kadar düşmüş büyükbaş yüz bine inmiş” diyerek konuşmasını sürdürdü.  

Davutoğlu’nun sözlerinden sonra başka bir vatandaş, “Hayvan sahiplerinin üretimi, geliri ne ki gideri bu kadar fazla olsun? Biz halk olarak gerçekten mağdur durumdayız. Cevdet Yılmaz’ a dedim ki siz yol yapıyorsunuz. Yolunuzu milletten vergi alarak yapıyorsunuz. Yaptığınız yol aradan bir sene geçmeden bozuluyor. Sonra yenisi yapılıyor. Yine milletin vergileriyle. Esnaf öldü artık daha fazla yaşayamaz" diyerek ekonomik sıkıntılara karşı olan tepkisini ortaya koydu.

Ahmet Davutoğlu’na ekonomiden dert yanan esnaf “Unlar pahalı, her şey pahalı. Alışveriş yapamıyoruz. Bir şeye tutunamıyoruz. Elimizde avucumuzda para kalmıyor. Aldığımızı uncuya, fırıncıya veriyoruz, elimizde bir şey kalmıyor. Elektriğe zam üstüne zam yapılıyor. Faturayı alıyoruz yaktığımız on lira ise vergilerle elli lira. Canımızı aldı. Bıktık artık. Almadığı bir canımız kaldı, onu da alsın kurtulalım” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu ,Bingöl Solhan’daki konuşmasına, “Kardeşliği her yerde hakim kılalım. Dostluğu huzuru hakim kılalım. Hepinizin, torunlarımızın da onurla yaşayacağı bir Türkiye için yollara çıktık. Gençler için yollara çıktık. Çocuklar için yola çıktık. Allah yolumuzu açık etsin. Bizi kimseye muhtaç etmesin. Biz, halka tepeden bakanlara, lükse şatafata, kibre gömülenlere karşıyız“ diyerek konuşmasına son verdi.

 

İlgili Haberler