Erdoğan iki hafta sonra belli olacak demişti. Gözler kabineden çıkacak kararda

Erdoğan iki hafta sonra belli olacak demişti. Gözler kabineden çıkacak kararda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ramazan’da uygulanacak kısıtlamaları duyurmasının ardından iki hafta geçti. Erdoğan, 2 hafta sonra vakaların durumuna göre kısıtlamaların sürdürüleceği ya da tedbirlerin artırılacağını belirtmişti. Şimdi gözler yarın toplanacak Kabine’de.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın gündemi değerlendirmek üzere toplanacak. Göreve yeni atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise Kabineye ilk kez katılacak.

Toplantıda korona virüsle mücadelede kapsamında alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariği, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi konularının yanı sıra ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınacağı tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''nın sunum yapması planlanan toplantıda, tedbirlerin vaka sayılarına yansıması, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar devam edeceği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

İthal aşıda tedarik süreci, Rus Sputnik V aşısıyla ilgili gelişmeler, yerli aşı çalışmalarında gelinen son aşamanın da toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan’ın başında açıkladığı korona virüs yasaklarına ek olarak, iki hafta uygulanacak olan kısıtlamaların yeniden değerlendirileceğini ve salgının yayılma hızına göre tedbirlerin artırılabileceğini açıklamıştı.

Erdoğan bu durumu açıkladığında vakalar 55 bin civarında seyrediyordu. Dün açıklanan verilerde ise vaka sayısı 52 bin 297 olarak açıklandı.

 

İlgili Haberler