Özgür Özel, Rahip Brunson ve Deniz Yücel’i hatırlattı. Erdoğan: Kitabımda geri vites yok dedi.

Özgür Özel, Rahip Brunson ve Deniz Yücel’i hatırlattı. Erdoğan: Kitabımda geri vites yok dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “geri vites” açıklamalarını eleştirdi.

Trump’ın ve Merkel’in bir telefonu ile serbest bırakılmışlardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, tezkere ve on büyükelçinin açıklamasını değerlendirdi.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti dönüşü on büyükelçi tartışmalarına ilişkin uçakta yaptığı “Benim kitabımda geri vites yok” sözlerine de tepki gösterdi.

Donald Trump’ın skandal mektubu ve telefonun ardından serbest bırakılan Rahip Brunson ve geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye veda ziyaretine gelen Almanya eski Başbakanı Angela Merkel’in telefonu ile salıverilen Deniz Yücel’i hatırlatan Özgür Özel, “Sende geri vites yok öyle mi?” diye sordu.

CHP’li Özel, açıklamasında Erdoğan’ın Brunson için “Bu can bu bedende durdukça o Brunson serbest kalamaz” dediğini, Deniz Yücel için se “Deniz Yücel’i istemek ne? Ettiğini çekecek” ifadelerini kullandığını da hatırlattı.

Özgür Özel, “Brunson uçağa nasıl bindiğini anlamadı kendini Oval Ofis’te kahve içerken buldu” dedi. Deniz Yücelin serbest bırakılmasına ilişkin de konuşan Özel, "Saat 11.30''da tutukluluğunun devamına diye karar çıktı. Saat 3''te adamı serbest bıraktılar" diye konuştu.

Büyükelçilerin açıklamalarını olumlu karşılamadıklarına dikkat çeken Özel, “Bu ayıbı bu ülkeye Recep Tayyip Erdoğan yaşatmıştır” dedi.

İlgili Haberler