Erdoğan konuştu dolar rekor kırdı

Erdoğan konuştu dolar rekor kırdı
Dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında faiz açıklamasının ardından dolar rekor kırdı. Dolar bu sabah 10.33 lirayla güne başlarken konuşma sonrasında dolar 10. 56 lirayı gördü. TL dünyada ana para birimleri arasında dolar karşısında en hızlı eriyen para birimi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı''nda faiz ve enflasyon mesajı verirken  "Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Faize milletimizi ezdiremeyiz. Bu yolda ben faizi savunanla beraber olamam, olmam. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu görevde oldukça faizle mücadelem sürecek" olarak dile getirdi.

Merkez Bankası''nın yarınki faiz kararının öncesinde Erdoğan''ın konuşması sırasında dolar 10.56''ya, euro ise 11.88''ya kadar yükseldi.

DÜN ZİRVEYİ 10.45''TE GÖRDÜ

Güne 10,33 TL  ile başlayan Amerikan Doları kuru, saat 13:20 itibarıyla %2,40 artışla 10,56 liradan işlem görüyor.

Dün doların küresel olarak güçlenmesi de TL''deki erimeye katkıda bulundu. Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.45 yükseliş yaşadı.

Dolar son haftalarda neredeyse her gün yeni bir zirve görürken TL karşısında 2021 genelinde yüzde 39 yükseldi.

İlgili Haberler