Kartal yüksekten uçtu!

Kartal yüksekten uçtu!
Kartal yüksekten uçtu!

Maddi sıkıntı çeken Beşiktaş’ta yönetim transfere 20 milyon euro ayırdı

Maddi sıkıntı çeken Beşiktaş’ta yönetim transfere 20 milyon euro ayırdı

Avrupa’dan 1 yıl men edilen siyah-beyazlılar yine şaşırtıcı bir bütçe hazırladı. Teknik direktör konusu bile henüz çözülmemişken, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, iddialı bir takım oluşturacaklarını belirtti.

Haber: Recep Şeker

Bonservis bedelleri ve futbolcu maaşlarının düzenli ödenmemesi veya hiç ödenmemesi nedeniyle UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men edilen Beşiktaş’ta belirlenen transfer bütçesi kafa karıştırdı. Siyah-beyazlı kulübün Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, yeni alınacak oyuncular için 20 milyon euroluk bir bütçe ayırdıklarını ifade etti. Transferde aceleci davranmadıklarını söyleyen Kıran, “Liglerin başlamasına 2 ay var. Genç ve başarıya aç bir takım oluşturacağız” dedi. Bu arada Beşiktaş, dün yine ihtarname şokuyla çalkalandı.

4 milyon euroluk ihtarname
Bu arada Beşiktaş, dün yine ihtarname şokuyla çalkalandı. Portekizli futbolcular Quaresma, Simao ve Bebe, alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle kulübe ihtirname gönderdiler. 19 Haziran’a kadar parası ödenmezse serbest kalacak olan Quaresma’ya tüm giderler dahil 2 milyon 50 bin, Manchester United’dan kiralanan Bebe’ye 350, Simao’nun hesabına ise 1 milyon 250 bin euro yatırılması gerekiyor. İhtarnemeleri geçersiz kılmak için yaklaşık 4 milyon euroya yakın bir para ödemesi gereken yönetim kurulunun sıcak para arayışına başladığı öğrenildi. Öte yandan Taşfur Havutçu ile yolları ayıran Beşiktaş yönetiminin teknik direktör arayışları hız kazandı. 2005-07 yılları arasında G.Saray’ı çalıştıran Eric Gerets’in adının ön plana çıktığı ve Chelsea ile yollarını ayıran Andre Villas Boas’ın da gündemde olduğu belirtildi.