Erdoğan Papa ile Gazze'yi görüştü

Erdoğan Papa ile Gazze'yi görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa Francis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı''ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ele alındı. Erdoğan, "Kudüs''ün statüsünü ihlal eden uygulamalara son verilmeli" dedi.

Görüşmede, Filistin''de bir vahşet yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İsrail''in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

"BİR AN EVVEL SON VERİLMELİ"
Mescid-i Aksa''ya ve Kutsal Kabir Kilisesi''ne erişimi engelleyen, ibadet özgürlüğünü kısıtlayan, Filistin topraklarında masum sivilleri katleden işgalci İsrail''in insanlık onurunu da çiğnediğini vurgulayan Erdoğan, İsrail''in müsebbibi olduğu bu vahşetin bölgesel güvenliği de tehdit ettiğini dile getirdi. Erdoğan, İsrail''in Kudüs''ün statüsünü de ihlal eden hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına bir an evvel son verilmesi, kutsallara saldırmakta beis görmeyen işgalci İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti.

 

İlgili Haberler