Erdoğan sandıkta 20 yılın en savunmasız durumunda. ABD’li gazete seçim öncesi son durumu yazdı

Erdoğan sandıkta 20 yılın en savunmasız durumunda. ABD’li gazete seçim öncesi son durumu yazdı
New York Times gazetesi 14 Mayıs’taki seçim öncesi son durumu yazdı. Analizde Erdoğan’ın sandıkta 20 yılın en zor durumunda olduğunun altı çizildi

Editör: Serkan Talan

ABD’li New Yok Times gazetesinde yer alan analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde oldukça zor durumda olduğunun altı çizildi. Erdoğan’ın 21 yıllık iktidarı döneminde sandıktaki en zor döneminde olduğunun vurgulandığı analizde, bazı anketlerde seçimin ilk turda bitebileceğini gösterdiğini yazıldı.

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçim dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. Son olarak ABD’li gazete New York Times’da seçim süreci ile ilgili bir analiz yayınlandı. Analizde Erdoğan’ın sadıkta en zor dönemini geçirdiği belirtildi.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun karşılaştırıldığı analizde “Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın aşırı söylemleri ve ‘sert adam’ personasından yorulmuş olabilecek seçmeni etkilemeyi amaçlıyor, Kılıçdaroğlu yalnızca Erdoğan karşıtlığı üzerinden kampanya kurmuyor; Erdoğan’ın zıt kutbu, beş yıllık dönemin sonunda emekli olmayı amaçlayan sakin bir sade vatandaş olarak kampanya yapıyor” ifadeleri yer aldı.

ABD’li gazetenin analizinde enflasyondaki büyük artış ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketine iktidarın geç müdahale etmesinin vatandaşlarda büyük öfkeye neden olduğunun altı çizildi. New York Times analizde “Şubat ayında meydana gelen ve en az 50 bin insanın ölümüne sebep olan yıkıcı depremler hükümetin yavaş müdahalesine yönelik tepkiye ve gevşek inşaat politikalarının ölüm sayısını artırıp artırmadığının sorgulanmasına sebep oldu” dedi.

Analizde Kılıçdaroğlu’nun ülkeyi Erdoğan’dan farklı bir şekilde yönetme sözü verdiği vurgulanarak, çok sayıda kişinin bu değişime hazır olduğu belirtildi.

Gazete 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’yi keskin bir şekilde yeniden şekillendirebileceğini aktardı. Analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketlerde son 20 yılın en savunmasız durumunda görüldüğüne yer verildi.

İlgili Haberler