Erdoğan: "Yeni bir Kobani'ye izin vermeyeceğiz"

Erdoğan: "Yeni bir Kobani'ye izin vermeyeceğiz"
Akhisar'da istişare kampında konuşan Erdoğan, İdlib'le ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "İçeride Rusya dışarıda TSK ÖSO'ya destek oluyor. Karar Astana sürecinde alındı. Yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve izin vermeyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

AK Parti’nin bu güzel geleneği önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Bu ailenin bir mensubu olmaktan iftihar ediyorum. Birileri bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi, neyi kastettiğimiz çok belli olduğu halde ısrarla farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir. Kurucularımızdan, milletvekillerimize, kadın ve gençlik kollarımızdan ailelerimize kadar herkes bu salondadır. Yol arkadaşlığı asla kişilerle kaim değildir. Şahsım dahil hiç kimse kendini davanın üzerinde göremez. Aynı zamanda bu davanın her bir ferdi ülkemize yaptığı hizmetler itirabariyle başlı başına bir abidedir. Hiç kimse bilmese, takdir etmese de ben bunların hepsini de çok iyi biliyorum. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle yol arkadaşlığı yaptım.

SİYASİ CESET HALİNE DÖNÜŞTÜLER

“AK Parti’yi yıkmadan Türkiye’yi yıkamayacağını görenler ülkemizle birlikte partimizi de hedef alıyorlar. Bunun için bizim birlik beraberlik ve kardeşliğimizi her zamankinden güçlü tutmamız gerekiyor. Zehirli siyaset dilleri, her adımda ihanet kokan eylemleriyle devlete diz çöktüreceklerini zannettiler. Ama şimdi birer siyasi ceset haline dönüştüler.

İÇERİDE ÇOK ZAMANLARI OLACAK

Davalar yavaş yavaş sonuçlanmaya başladı. Yargı önünde hesap verenleri yaptıkları ihaneti düşünecek çok zamanları olacak. Dışarıya kaçanların da artık vatansız olduklarını, gittikleri her yerde sığıntı gibi yaşadıklarını gördükleri anda artık çok geç olacaktır.

AÇIK KONUŞMAK LAZIM: FETÖ SAPKIN FASIK BİR ÖRGÜTTÜR

Bunların dinimiz içinde de paralel yapı kurduğunu gösteriyor. Evet açık konuşmak adını doğru koymak lazım. FETÖ fasık, sapkın bir harekete dönüşmüştür. Dinimiz ve milletimizle ilgili karanlık düşünceleri olanların doğal müttefiki haline gelmiştir. Sıratı müstakimden sapanlara kucak açan batının bunları neden sıkı bir şekilde sahiplendiğini daha iyi anlıyoruz.

İlgili Haberler