Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması

Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada 13 Kasım'da yapılması planlanan ABD ziyareti için henüz kararını vermediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 13 Kasım'da ABD Başkanı Donald Trump ile Washington'da yapılması planlanan görüşmenin yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Henüz kararımı vermedim, soru işaretleri var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de yapılan görüşme sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Trump'ın skandal mektubuna rağmen ABD'ye gideceğini söylemişti.

ABD Temsilciler Meclisi, sözde Ermeni soykırımı ve Türkiye'ye yaptırım tasarısını onaylamasının ardından Erdoğan, grup toplantısında konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Atılan adımın kıymeti yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Ülkemize atılan bir iftiranın bir ülkenin parlamentosunda kabul görmesinde üzüntülüyüz. Bu işi siyaset gömleği giydirilmesin. Meclis gerekli cevabı verecektir. Hazırlıkların yapıldığını görüyorum. ABD FETÖ'ye mahkûm olacak kadar küçüldü mü ya? Bundan size fayda gelmez. Ya bunu bize teslim edeceksiniz ya da bizden suçluların iadesini beklemeyeceksiniz."