Erdoğan’dan Aydın Doğan’a övgü dolu sözler

Erdoğan’dan Aydın Doğan’a övgü dolu sözler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Grubunun 60. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Gecesi'ne katılarak, geçmişte ağır eleştirilerde bulunduğu Aydın Doğan’a övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Erdoğan, Aydın Doğan için, “Takdire şayan bir hayır ve kültür sanat insanıdır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen Doğan Grubunun 60. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Gecesi'ne katıldı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, etkinlik alanına girişte Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve ailesiyle fotoğraf çektirdi.

Programda konuşan Erdoğan, Aydın Doğan'ın iş hayatının yeni nesillere örnek olacak bir başarı hikâyesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, "İlk şirketine 3 kişiyle başlayan Sayın Doğan, bugün 20 bin kişilik koca bir ailenin temsilcisidir. Anadolu'da kök salıp ardından Türkiye'nin değerli bir markası olmak, bunun da ilerisine giderek dünyanın tanıdığı bir marka haline gelmek, sadece şahsi bir başarı değil, aynı zamanda Türkiye'nin de kazanımıdır. Aldığı ödüller, layık görüldüğü fahri doktoralar ve diğer uluslararası başarılarıyla kendisi bu 60 yılın her anını değerlendirmiştir. Sayın Doğan, başarılı bir iş adamı, iyi bir Kelkit ve Gümüşhane sevdalısı olduğu kadar takdire şayan bir hayır ve kültür sanat insanıdır. Kurduğu vakıf ile bu yönünü kurumsallaştırmıştır. Kendisinin 15 Temmuz darbe girişimindeki ilkeli ve sağlam duruşunun altını da özellikle burada çizmek istiyorum. Doğan Grubu medyadan çekilmiş olsa da kendisinin diğer alanlardaki çalışmaları ve yatırımlarıyla bu güçlü demokratik duruşu desteklemeyi sürdüreceğine inanıyorum." diye konuştu.

ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Türkiye'nin bugünlere gelmesinde Aydın Doğan gibi ‘adeta sıfırdan’ başlayıp Doğan Grubu gibi küresel çapta değerler ortaya koyan iş insanlarının katkısı olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Etrafıma baktığımda Sayın Doğan'ınkine benzer hikâyeye sahip çok sayıda isim görüyorum. Bu başarılar elbette önemlidir, ama artık bize bunlar yetmiyor. Her alanda çok daha büyük yatırımlara, çok daha büyük üretimlere, çok daha büyük ihracatlara, çok daha büyük istihdamlara ihtiyacımız vardır. Ülkesine güvenerek, milletinin potansiyeline inanarak, ileriye doğru bir adım atan herkesle birlikte yol yürümeye, destek vermeye, imkân sağlamaya hazırız. “

‘KOT PANTOLONLA BAŞBAKAN UĞURLADI’ DEMİŞTİ

Erdoğan, 2013 yılında yaptığı bir konuşmada Aydın Doğan’a yönelik, "Bu gençlerimiz bu ülke sermayenin hükümet kurup hükümet indirdiğini acaba biliyor mu? Kot pantolonla Başbakan uğurlandığını biliyor mu?” ifadelerini kullanmıştı.