Erdoğan'dan MHP'ye mesaj

Erdoğan'dan MHP'ye mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da partisinin ada buluşmaları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Cumhur İttifakı'na uymayanlar kusura bakmasınlar" dedi. MHP'ye mesaj gönderen Erdoğan, "Aynı hassasiyetle hareket edeceklerini düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'nda konuştu. 

Samsun'da yaşanan ittifak krizinin ardından Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'na değinmesi dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"AK Parti'de her görev bayrak yarışı olarak görülür. Bu bir devir teslim sürecidir. Ankara seçimlerde sembol şehirlerden biridir. Tıpkı İstanbul gibi burayı da herhangi bir belediye kazanmak ya da kaybetmek olarak görmüyoruz. Hep söylediğim gibi milletimiz bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir. Tam tersine biz her yaştan, her kesimden insanla kurduğumuz gönül bağıyla, projelerimizle, yaptığımız hizmetlerle, duruşumuzla bu oyu hak etmeye mecburuz.. Belediyecilik bir aşktır. Halka hizmet hakka hizmettir diyerek bu yola çıktık. Her şeyden önce dertli olanın işidir. Milletin verdiği yetkiyle, milletin sağladığı imkanlarla yapılan hizmetlerin kerametini kendinde görenlerin bu çatı altında kalma şansları hiç yoktur. Cumhur İttifakının gereği neyse, tüm teşkilatlarımız ve arkadaşlarımız buna uymalıdır. Uymayanlar kusura bakmasınlar."

MHP'YE MESAJI

"Elbette ittifakta yer alan iki siyasi partinin farklı politikaları, farkıl çözüm önerileri olacaktır. Ama bunların hiçbiri ittifakın özünü oluşturan ülke ve milletin bekası konusundaki görüşlerimizin önüne geçmedi, geçmeyecek" diyen Erdoğan "Bu büyük mutabakata uygun şekilde birlikte çalışacağımıza inanıyorum. MHP'li kardeşlerimizin de aynı hassasiyetle hareket edeceğinden şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Samsun'da yaşanan ittifak krizinde iki partinin il başkanları da görevden alınmasının ardından MHP'ye mesaj göndermesi ve Cumhur İttifakı'na uymayanlar için "Kusura bakmasınlar" sözleri dikkat çekti.

İlgili Haberler