Cumhur İttifakı'da Samsun depremi

Cumhur İttifakı'da Samsun depremi
MHP'nin Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı ile ilgili açıklamalarının ardından disipline sevk edilirken Samsun İl Başkanı görevden alındı. Olayın ardından AKP İl Başkanı'nın da görevden alındığı bildirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Samsun il Başkanı'nın görevden alındığını Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise disipline sevk edildiğini duyurdu. 

MHP'nin bu hamlesine benzer bir çıkış da AKP'den geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Samsun İl Başkanı'nın açığa alındığını söyledi.

Yalçın, yaptığı açıklamada "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

MECLİS'TEKİ GÖREVİNDEN DE ALINMIŞTI

Usta, daha önce de Meclis'te yaşanan EYT tartışmalarının ardından Genel Bakan Devlet Bahçeli tarafından Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı. Hatırlanacağı üzere MHP, İYİ Parti'nin Meclis'e taşıdığı EYT teklifine önce 'evet' oyu vermiş, verilen aranın ardından tavır değiştiren MHP'li vekiller 'hayır' oyu kullanmıştı. Oylamanın ardından ise Usta'nın görevden alındığı duyurulmuştu.

ERHAN USTA'DAN AÇIKLAMA

Karar sonrasında değerlendirmelerde bulunan Usta, "Samsunlu seçmenlerimizin ve partimizin hukukunu korumaya çalıştım. Bütün yaptığımız bu. Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım. Yaptığımız şeylerin parti politikalarımıza uygun olduğunu düşünüyorum. Hem de tabanın sesi olmaya çalıştım. Samsun Ak Parti İl Başkanı'nın açıklamasına bakılsın önce. Alaya alan, küçük gören bir açıklama var. Samsun'da ittifaka ihtiyaç sözünü aslında AK Parti İl Başkanı söylüyor. Bizim açıklamamız ona cevap mahiyetinde bir açıklamaydı" dedi.

'KARARA SAYGI DUYUYORUZ'

Görevden alınan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin de "Genel Başkanımızın takdiridir, vereceği her türlü karara saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

AKP SAMSUN İL BAŞKANI AÇIĞA ALINDI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Samsun İl Başkanımız Hakan Karaduman, Cumhur İttifakı'nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle açığa alınmıştır" ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından AKP Samsun İl Başkanı Karaduman'ın açığa alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Çelik paylaşımında, "Samsun İl Başkanımız Hakan Karaduman, Cumhur İttifakı'nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle açığa alınmıştır. Bunun üzerine İl Başkanımız istifasını Genel Merkez'e sunmuştur. Boşalan Samsun İl Başkanlığı için Ersan Aksu görevlendirilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler