Erdoğan’dan Pakistanlı köşe yazarlarına tepki!

Erdoğan’dan Pakistanlı köşe yazarlarına tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ziyareti sırasında mevkidaşı Hüseyin ile ortak basın toplantısında Pakistan medyasına tepki gösterdi. Pakistanlı köşe yazarlarını eleştiren Erdoğan “yazılanları okuyunca üzüntü duydum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Pakistan’da mevkidaşı Memnun Hüseyin ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajları veren Erdoğan, Pakistanlı köşe yazarlarını eleştirdi. Erdoğan, FETÖ’yü “masum” gibi gösteren bazı yazarlar olduğunu vurgularken, “yazılanları okuyunca üzüntü duydum” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Ülkemizdeki FETO kalıntılarıyla kararlı bir mücadele içerisindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Okuyunca üzüntü duydum. Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı'yla bizim oluşturduğumuz maarif vakfının müşterek çalışmalarıyla buradaki öğrenciler yine yetiştireceklerdir. Bu konuda Pakistan'ın gösterdiği dayanışmaya çok teşekkür ediyorum.”

“PAKİSTAN’DA DA BARINAMAYACAKLAR”

“Pakistan'ın da güvenliğine ve kamu düzenine karşı tehdit oluşturan bu terör örgütünün bertaraf edilmesi konusunda Pakistan yönetimi en başından gerekli önlemleri almıştır. Şimdi ise örgütle bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmelerini istemiştir. Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacaktır. Bu kararlı tavrından dolayı şahsım, milletim adına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum. Terörle mücadelede Pakistan ile ortak yanlarımız var. Pakistan da Türkiye gibi teröre çok büyük bedeller ödemiş bir ülke. Hala da ödemeye devam ediyor. Şu anda bizler FETO terör örgütü, PKK, YPG, PYD, IŞİD gibi terör örgütleriyle yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı bizler yardım bırakmayacağız. Ve gereken desteği tecrübelerimizle vermekte kararlıyız. Terörle mücadelede uluslararası bir mutabakat olmadıkça netice almak mümkün değildir. Türkiye ve pakistan kenetlendikçe inanıyorum ki refah ve huzuru da yakalayacaktır.”