Erdoğan'dan ülkücülere ağır hakaretler

Erdoğan'dan ülkücülere ağır hakaretler
AKP’lilerin ittifakın etkisiyle artan milliyetçi söylemleri, Erdoğan’ın; Bahçeli ve ülkücüler için söylediklerini akıllara getiriyor. Genel seçimlerde ittifakı destekleyen MHP’lilerin büyük bölümünün, yerel seçimlerde bu sözlere cevap vermesi bekleniyor.

Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere, AKP’de, Cumhur İttifakı’nın yarattığı milliyetçi söylemler de her geçen gün artıyor. Aday tanıtım toplantılarında, ittifakın MHP’li adayları dışında, AKP’lilerin de Bozkurt işareti yaptıkları gözleniyor. İttifakın AKP kanadında yer alanlar, geçmişte ülkücü olduklarını öne sürerken, Genel Başkan Erdoğan’ın; ülkücüler, milliyetçilik kavramı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için sarf ettiği sözler de yeniden akıllara geliyor.

PARTİ TABANI VE ÜLKÜCÜLER O SÖZLERİ UNUTMADI

Erdoğan’ın o sözlerinin MHP tabanında unutulmadığı açıkça dile getirilirken, bunun olumsuz etkilerinin yerel seçimlerde sandıklara yansıyabileceği öne sürülüyor. Yerel seçimlerde, MHP’nin Cumhur İttifakı’nda hak ettiği aday sayısını ve bölgeleri alamadığını düşünen partililerin, sandığa gitmeyebileceği ya da oylarını başka partilerden yana kullanabileceği öne sürülüyor. İşte Erdoğan’ın o sözleri:

MİLLİYETÇİLERE FATİHA’YI BİLMİYORLAR GÖNDERMESİ

“Bunlar milliyetçi falan değil, bunlar ırkçı, bunlar ayrımcı. Bunlar kafatasçı. Bunların milliyetçiliği nasıl bir şey biliyor musunuz? Bunlar önünü kestikleri adamın sağcı mı solcu mu olduğunu öğrenmek için ne derler biliyor musun? ‘Fatiha’yı oku.’ Sonra da yanlarındaki arkadaşlarına dönüp ‘doğru okudu mu’ diye sorarlar.”

“KİMSE BİZİM KARŞIMIZA TÜRKLÜKLE DE ÇIKMASIN”

“Türk milliyetçiliğini de ayaklar altına alıyoruz. Bu milletin tümünü kucaklamadınız. Irkçılık yaptınız, kavmiyetçilik yaptınız. Kabilecilik yaptınız, şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. Ondan dolayı bu ülkede sıkıntının hep kaynağı oldunuz. Kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.”

“SEN BOZKURTLARINLA ALANLARDA KOŞTURMAYA DEVAM ET”

“Diyor ki, Taksime 5 bin gençle gelecekmiş. Beni bin Bozkurt’la Kasımpaşa’ya kadar kovalayacakmış. Allah Allah, sayın Bahçeli sen Bozkurtlarla mı dolaşıyorsun? Bozkurtların sana hayırlı olsun. Ben, Bozkurtla dolaşmıyorum. Ben eşrefi mahluk olan insanlarla dolaşıyorum. Bizim gençliğimizin bugüne kadar illegal hiçbir eylemi olmamıştır ama senin geçmişinde bunlar var. Kovalamaca oynayacak Bozkurtların varsa, sen o Bozkurtlarınla o alanlarda yine koşturmaya devam et. Senden olsa olsa ancak kafatası milliyetçisi olur.”