Erdoğan’ın "Millet açsa siz de doyuruverin" sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan yanıt

Erdoğan’ın "Millet açsa siz de doyuruverin" sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet açsa siz de doyuruverin" sözlerine "Çekilin oradan Türkiye’deki bütün açları doyuracağız" diyerek yanıt verdi.

Çekilin oradan Türkiye’deki bütün açları doyuracağız

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent''te yapımı tamamlanan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın''ın ismi verilen Karayalçın Kent Meydanı''nın açılış programına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın muhalefete yönelik "Millet açsa siz de doyuruverin" sözlerine yanıt verdi.

CHP lideri "Çekilin oradan Türkiye’deki bütün açları doyuracağız. Çekilin oradan Türkiye''de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Çekilin aradan Türkiye''de her kuruşun hesabını veren bir Millet ittifakı iktidar olacak" şeklinde konuştu.

"ÇEKİLİN ORADAN TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN AÇLARI DOYURACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, Yenimahallelilerin Fethi Başkana sahip çıktığını belirterek, "Çünkü onun nasıl çalıştığını, günün 24 saatini Yenimahalle’ye nasıl hizmet verdiğini en iyi Yenimahalleliler bilir. Yardımlar konusunda belediye başkanlarımız gerçekten de tarih yazıyorlar. Olağanüstü çalışıyorlar. Diyorlar ya ‘Aç varsa siz doyurun’. Çekilin oradan Türkiye’deki bütün açları doyuracağız. Çekilin oradan; Türkiye’deki hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Çekilin oradan; Türkiye’de her kuruşun hesabını veren bir millet iktidarı olacak. Biz bunları biliyoruz; yapacağız. Eğer belediye başkanlarımız bütün engellemelere rağmen bir tarih yazıyorlarsa halkın iktidarı olduğunda o tarihin çok daha görkemli bir şekilde ortaya konacağını onlar da çok iyi biliyorlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz bunları biliyoruz, yapacağız. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Sakın ola. Hep beraber seçimi bekliyoruz. Gelecek o sandık, önümüze gelecek. Sizden sadece bir şey istiyorum, sandığa gidip oy kullanırken eliniz vicdanınızda olsun. Ahlaktan, adaletten, insandan, çevreden, dostlardan, güzelliklerden yana ve en önemlisi inancınızdan yana olsun. Oy kullandığınız zaman göreceksiniz ki siyasete zaten cemre düştü, çok daha güzel bir Türkiye''yi beraber inşa edeceğiz. Türkiye''nin çözülemeyecek sorunları yoktur, hep beraber bu sorunları çözeceğiz. Yeter ki ahlaktan, adaletten yana tavrımızı ortaya koymuş olalım."

İlgili Haberler