Erol Mütercimler için istenen ceza belli oldu

Erol Mütercimler için istenen ceza belli oldu
İmam hatip lisesi mezunları hakkında bir televizyon programında söylediği sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. Mütercimler hakkında "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

DHA’da yer alan habere göre, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Erol Mütercimler'in imam hatip okullarından mezun olmuş kimselere karşı yayın yoluyla alenen tahkirde bulunduğunu belirterek "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianamede, aralarında Bilal Erdoğan, Mustafa Varank ile İlim Yayma Cemiyeti'nin de bulunduğu 16 kişi ve kurum "müşteki" sıfatıyla yer aldı. İddianame kabul edilirse Mütercimler, önümüzdeki günlerde İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Kaynak: DHA

İlgili Haberler