Eski federasyon başkanı 29 kişiyi 'Katar'a işçi götürme' vaadiyle dolandırdı

Eski federasyon başkanı 29 kişiyi 'Katar'a işçi götürme' vaadiyle dolandırdı
Türkiye Kültür Turizm ve Kalkınma Federasyonu eski Başkanı Bektaş Tanrıverdi ve 3 kişi, 29 kişiyi 'Katar'a işçi olarak götürecekleri' vaadiyle dolandırdı. Tarnıverdi ve 3 kişi hakkında 280 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; Türkiye Kültür Turizm ve Kalkınma Federasyonu eski Başkanı Bektaş Tanrıverdi, Katar'daki bir inşaat projesinde çalıştırılacağı vaadiyle usta, kalıp ustası, boyacı ve demirci olmak üzere 29 kişiden 500'er dolar istedi.

Bektaş Tanrıverdi iddiaya göre, 30 kişiden pasaport, nüfus kayıt örneği, ikametgâh, adli sicil belgesi ve Hepatit A aşısı kartlarıyla birlikte Ankara'ya gelmelerini istedi.

Trabzon'dan 35 işçi ise Bektaş'ın istediği evraklarla birlikte Ankara'ya gitti.

Tanrıverdi'nin işçileri ofisine çağırması üzerine evraklar vererek doldurmasını istedi. Tanrıverdi ofisinde yanında olan H.T.'nin devlet görevlisi olduğunu söyleyerek güven sağlaması üzerine işçilerden 500'er dolar ve pasaportlarını aldı. Bir süre sonra Tanrıverdi, işçilere biletlerini aldığına dair mesaj gönderdi. Bilet rezervasyon kodlarını alan işçiler beklemeye başladı.

2 İŞÇİ KATAR'A GİTTİ
Hamit Y. ile Aziz C., Tanrıverdi'nin kendilerini karşılamasını bekleyerek Katar'a gitti. İki işçi, Katar'da, Tanrıverdi'nin kendilerini karşılamasını beklerken, karşılayan olmadığı gibi 5 gün boyunca bu ülkede mahsur kaldı. Paraları olmayan Hamit Y. ve Aziz C., arkadaşlarını arayarak dönüş bileti için para istedi. Arkadaşlarının 15 bin lira göndermesi üzerine yurda dönebilen iki arkadaş, Tanrıverdi'nin ofisine gitti. Ofiste ikiliyi H.T., Tanrıverdi'nin paralarla birlikte kaçtığını söyledi.

Hamit T. ve Aziz C., 26 inşaat işçisi ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın hazırladığı iddianamede, Bektaş Tanrıverdi ile Aziz C. ve müşteki sanık olarak yer alan Hamit T. ve H.T. hakkında 'Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından 280 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.