Siyasetin sakin gücü Uluç Gürkan AKP'nin sonunu haber verdi

Siyasetin sakin gücü Uluç Gürkan AKP'nin sonunu haber verdi
Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, sosyal medya hesabından “AKP'nin 2023 yılı hedefleri bütünüyle çöktü. “ ifadelerini kullandı.

Dolar yükseldikçe Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Döviz kurundaki hareketliliğin ardından her şeye zam üstüne zam yağıyor.

ODTÜ Öğretim Görevlisi ve Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan son zamanlarda yaşanan ekonomik krizle dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Gürkan paylaşımında, "AKP''nin 2023 yılı hedefleri bütünüyle çöktü. Buna rağmen, "yeni ekonomi model" ile 5-6 ayda düzeleceğiz diyebiliyorlar... Kimi kandırabileceklerini sanıyorlar acaba?” ifadelerini kullandı.

NUREDDİN NEBATİ: EKONOMİ ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜZELECEK

Habertürk yazarı Sevilay Yılman’a açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Göreceksiniz. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin. Dün toplantıda bankacılar da vardı. “Güvenin, inanının bize” dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 4-5 AYA TOPARLANACAĞIZ

MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faiz politikasındaki kararlılığını ve ekonomide yeni yol haritasını şöyle anlatmıştı:

“Ekonominin 4 sacayağı bulunuyor. Bunlar; enflasyon, ihracat, faiz ve üretim. Enflasyon ekonomik göstergeler doğrultusunda gelişiyor. Ancak ihracat ve faiz belirlenebiliyor. Türkiye’yi üretimle büyütmek, faiz kıskacından çıkarmak ve bunun tamamen bitirilmesi için ‘ekonomide yeni dönemi’ başlattık. Kararları da bu yönde alıyoruz. Bu kararlar yeni Ekonomi politikasının uygulanması noktasında önemli. Altı aylık bir süreç öngörüyoruz. Zor olanı seçtik ama 4-5 aya toparlanacağız, 6 ay sonra ise meyvelerini yiyeceğiz. Vatandaş da bunu hissedecek. Üretimle yabancı yatırımcıların dikkatini çekeceğiz. Çin böyle büyümüş. Biz onlardan daha avantajlıyız. Biz pazara daha yakınız.”

 

İlgili Haberler