Amazon'dan şaşırtan karar: Mağazalar kapanıyor

Amazon'dan şaşırtan karar: Mağazalar kapanıyor
Dünyanın önde gelen e-ticaret devlerinden Amazon, mağaza kapatma kararı aldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Brand Finance rapor yayınladı. 350.3 milyar dolarla Apple’ın ardından dünyanın en değerli ikinci markası konumundaki Amazon, ilginç olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda eski bir çalışanının on binlerce dolarlık bilgisayar donanımlarını depolardan çalması ve bir bilgisayar şirketine satması ile karşımıza çıkan şirket, kısa süre önce kritik bir karar aldığını duyurdu.

Amazon, mağaza kapatma kararı aldı!

Amazon, geçtiğimiz saatlerde ABD ve İngiltere’yi yakından ilgilendiren ilginç bir karar aldı. Şirket, iki ülkede bulunan 68 fiziksel mağazasını kapatacağını açıkladı. Söz konusu kararın nedeni bilinmezken, ilgili mağaza çalışanlarının mağdur olmamasına yönelik çeşitli önlemlerin alındığı da ifade edildi.

Amazon, kapanacak mağazalardaki çalışanlara şirkette farklı görevler önerecek. Teklifi reddederek kalmak istemeyen çalışanlarla ise kıdem tazminatları ödenerek yollar ayrılacak. Buradaki son kararı işçiler verecek.

Kapanma tarihleri, mağazaların konumlarına göre değişkenlik gösterecek. Amazon, burada tabela aracılığı ile müşterileri konu ile ilgili bilgilendirecek.

Amazon, 1994 yılında kurulmasına rağmen ilk fiziksel mağazasını 2015 yılında açtı. Gün geçtikçe fiziksel mağazalarını artıran ve hatta geçtiğimiz günlerde kasiyersiz ilk Whole Foods mağazasını da açan şirket, son hamlesi ile fiziksel mağaza işinden tamamen çekilmeyecek. Öte yandan söz konusu karar, şirketin 38 Amazon Fresh ve 500’den fazla lokasyonda bulunan Whole Foods mağazalarını etkilemeyecek.

Son olarak Amazon’un koronavirüs tedbirlerini gevşetmeye başladığını belirtelim. Zira şirket, ABD’deki operasyon tesislerindeki çalışanları için maske zorunluluğunu kaldırdığını duyurdu.