'Ayyaş'a tevil: Sözün gelişi

'Ayyaş'a tevil: Sözün gelişi
'Ayyaş'a tevil: Sözün gelişi

Hüseyin Çelik, “Başbakan, Ahmet’i, Mehmet’i kast etmemiştir. Bunun altında derin anlamlar aramaya gerek yok. C

Hüseyin Çelik, “Başbakan, Ahmet’i, Mehmet’i kast etmemiştir. Bunun altında derin anlamlar aramaya gerek yok. CHP’liler yine bunun altında bir şeyler arayabiliyor” dedi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, alkolle ilgili çıkardıkları yasayı savunurken, “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasanın sizin için neden reddedilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı. Muhalefetin tepki göstermesi üzerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın bunu sözün gelişi söylediğini öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Erdoğan’a, “Yasa kabul eden ‘iki tane ayyaş’ kimlerdir?” diye sordu. YENİÇAĞ’a konuyla ilgili açıklama yapan Oran, “Benim böyle bir şeyi aklım almıyor. Böyle bir densizliği yaptıysa cevabını ve hesabını da vermesi gerek. Sorumun içeriği buydu. Bu sorunun cevabını bir şekilde vermek zorunda. Cevap vermezse tekrar soracağız. Sormaya devam edeceğiz” dedi.

 

Toplumu ayırıyor

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, “Türk siyasetine, Türk idare anlayışına uzak böyle ayırıcı, bölücü tabirleri kullanma konusunda başbakan alışkın” diye konuştu. Tezcan, “Milletimizi ya mezheplere göre bölüyor ya da işte böyle kendisine göre bölüyor. İçki içen, içki içmeyenler, ayyaş, ayyaş olmayan diye de toplumu ayırıyor. Mustafa Kemal ve İsmet İnönü en önemli ulusal kahramanlarımız. Tayyip Erdoğan’ın bunlarla derdi ve hesabı olduğunu da biliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu tartışmalar yaşanırken, Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın bunu sözün gelişi söylediğini öne sürdü. Çelik, yaptığı açıklamada, “Sözün gelişi olarak söylenmiştir. Ahmet, Mehmet ya da bir kişi kast edilmemiştir. Bunun altında derin anlamlar aramaya gerek yok. CHP’liler yine bunun altında bir şeyler arayabiliyor. Ama, Sayın Genel Başkanı’mla da görüşmüş olarak söylüyorum. Bu tamamen sözün gelişi olarak söylenmiştir” dedi.