Fatura 4 zabıtaya çıktı!

Fatura 4 zabıtaya çıktı!
Fatura 4 zabıtaya çıktı!

İzmir’deki göstericilerin Kordon’daki çadırları da, polisin “Şafak baskını” ile yerle bir edildi. Direne

Kordon’daki çadırlara
Şafak operasyonu...
İzmir’deki göstericilerin Kordon’daki çadırları da, polisin “Şafak baskını” ile yerle bir edildi. Direnen bazı göstericiler ise polisler tarafından karga tulumba gözaltına alındı.

Gezi olaylarını soruşturan müfettişler, eylemcilerin çadırlarını yakanları da mercek altına aldı. Polislerin ifadesinden sonra, müfettişler 4 zabıta memuru ve teknisyen yardımcısı hakkında rapor hazırladı. Rapor doğrultusunda adı geçenler açığa alınarak, soruşturma başlatıldı.

EYLEMLER sürerken, polisin de göstericilere müdahalesi arttı. Taksim’deki “kitap okumaya başlayan polis” imajı, İzmir Konak’ta “Şafak Operasyonu”na, Mersin’de ise “Alacakaranlık Baskını”na döndü. Göstericilerin çadırları sökülürken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.  Sayfa 4


Olayları başlatan
zabıtalara ceza!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin çadırlarını yaktığı tespit edilen 7 zabıta görevlisinden 4’ünün açığa alındığını, 3’ünün de iş akdinin feshedildiğini söyledi. Saraçhane’deki belediye binasında düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Topbaş, belediyenin zararının 60 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Kadir Topbaş, bundan sonrda bütün projelerin halkla paylaşılacağını ifade ederken, “Bir otobüs durağının yeri bile değişse halka sorulacak” diye konuştu. Topbaş, zabıtaların çadır yakmasıyla ilgili soruya “4 zabıta memuru açığa alındı, taşeron 3 zabıta memurunun iş akdi feshedildi” yanıtını verdi. Gezi Parkı’ndaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Topbaş, bin personelle çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve 129 büyük ağaç dikiminin yapılacağını kaydetti.