Irak ordusundan ölümcül darbe!

Irak ordusundan ölümcül darbe!
Financial Times, Irak ordusunun Tikrit’i kurtarmak için yaptığı son saldırıyla kuzey Tikrit’in temizlendiğini ve kontrol altına alındığını duyurdu

İngiliz Independent gazetesi, Tikrit’in büyük kısmının Irak ordusu tarafından geri alındığını yazdı. Gazeteye konuşan hükümet yetkilileri, radikal cihatçı IŞİD örgütüne karşı Şii milislerin desteklediği Irak ordusunun, kentin dörtte üçünü ele geçirdiğini söyledi. Haberde Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi’nin “Güvenlik kuvvetlerinin Tikrit merkezini üç-dört gün içinde yeniden kontrol altına almasını bekliyoruz” sözleri de aktarıldı. Financial Times gazetesi de Irak ordusunun Tikrit’i kurtarmak için ölümcül darbeyi vurduğunu duyurdu. Irak ordu sözcüsü Tuğgeneral Saad İbrahim son saldırıyı “Ölümcül darbe” olarak tanımladı ve şunları söyledi: “Güvenlik kuvvetleri kuzey Tikrit’i temizlediler ve kontrol altına aldılar. Tikrit tamamen kurtarılacak.”  Gazeteye konuşan Savaş ve Barış Muhabirliği Enstitüsü’nden Ammar Şahbandar, “Ön cephelerdeki kişiler, Sünni aşiret savaşçılarının çatışmanın tüm karakterini ve atmosferini değiştirdiğini söylüyorlar. Bu bir Şii intikam operasyonu değil” dedi. 

Türkmen milisler
Irak ordusu, Türkmen milisler, peşmerge ve Şii milisler, Kerkük’ün güneyinde terör örgütü IŞİD’e yönelik yeni geniş çaplı operasyon başlattı. Kerkük’ün 25 kilometre güneyindeki Türkmen Beşir köyünün kurtarılması için ağır silahlarla IŞİD mevzileri ateş altına alındı. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının, hava saldırısıyla destek verdiği operasyonda binlerce Türkmen milis de yer aldı. Türkmen köyü olarak bilinen Beşir’de, IŞİD’in ordu birliklerinin ilerleyişini durdurmak için yollara mayınlar döşediği görüldü. Bu nedenle ordu birlikleri, kontrollü ve yavaş ilerliyor. Mayın imha timleri arazide gerekli temizliği yaptıktan sonra, diğer güçler ilerlerken çevredeki iki köy, IŞİD’in elinden kurtarıldı.