"EYT'liler oy alınana kadar kandırıldı"

"EYT'liler oy alınana kadar kandırıldı"
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, EYT tartışmalarını yeniden Meclis gündeme getirdi. Bahşi, “Bu insanlarımızın sorunlarını çözelim dedik, yine ses yok” ifadelerini kullandı.

EYT tartışmalarını TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “Oylar alınıncaya kadar çaresizlik içindeki EYT'liler kandırılıp aldatıldı, oylar alındıktan sonra AK PARTİ tarafından unutuldu” ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Bahşi’nin açıklamaları şöyle:

"Değerli milletvekilleri, madde üzerindeki görüşlerimize geçmeden önce toplumsal birkaç konuya değinmek istiyorum. Birinci konu EYT, hep EYT diyoruz, EYT, EYT… Biliyoruz ki EYT konusunun gündeme getirilmesinden AK PARTİ sıraları çok rahatsız. İstiyorsunuz ki yaşanan mağduriyetler, çaresizlikler hiç gündeme gelmesin ve siz rahatça yaşamaya, mağduriyetler de yaşanmaya devam etsin. Ancak biz sizi başta EYT olmak üzere toplumumuzun sıkıntı yaşadığı her konuda rahatsız edeceğiz, etmeye devam edeceğiz. Ne zamana kadar? Sorunlar kökten çözüme kavuşana kadar. Genel seçimlerde her partinin vaadi EYT konusunda çözümdü. Oylar alınıncaya kadar çaresizlik içindeki EYT'liler kandırılıp aldatıldı, oylar alındıktan sonra AK PARTİ tarafından unutuldu. İYİ PARTİ milletvekillerince defalarca soru önergesi ya da teklif verdik. Teklif ve önergelerimiz ya Genel Kurula indirilmedi ya da reddedildi. Daha önce de ifade ettik: "Bizim yasa tekliflerimizi beğenmiyor olabilirsiniz, saygı duyarız. O zaman buyurun, teklifi siz getirin, biz destek olalım ve hukuksuz olarak mağdur olmuş bu insanlarımızın sorunlarını çözelim." dedik, yine ses yok. Burada bu teklifimizi yineliyoruz: Buyurun, teklifi getirin, biz destekleyelim ama siz çözüm üretme taraftarı değilsiniz. Burada yandaş rantı yok, çözmek için çaba harcamazsınız."

İlgili Haberler