Eyüpsultan Belediyesi'nden şeytana pabucunu ters giydirten ihale

Eyüpsultan Belediyesi'nden şeytana pabucunu ters giydirten ihale
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in 7 milyon liraya yapılacağı vaadini verdiği ve belediyeye ait 'Sultan Center' adlı iş merkezinin Şerbetçi Mimarlık adlı firmaya verilerek sadece proje çizimlerine 3.8 milyon lira verilmesi dikkat çekti.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in 7 milyon liraya yapılacağı vaadini verdiği ve belediyeye ait ''Sultan Center'' adlı iş merkezi Şerbetçi Mimarlık adlı şirkete verildi. 

KRT''nin haberine göre, Eyüpsultan Belediyesi, kullanımı belediyeye ait olan ''Sultan Center'' iş hanı için Haziran 2020''de bir ihale açtı. Pandemi döneminde sıkça başvurulan ve doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen durumlarda yapılan 21/B usulü ihaleyi, Şerbetçi Mimarlık adlı firma en düşük teklifi vererek kazandı.

İKİ İHALE DAHA KAZANDI

Firmanın belediyeden “Pazarlık usulü” aldığı ihaleler bununla sınırlı kalmadı. Eyüpsultan Belediyesi’nin 6 Nisan’da yaptığı “Yeşilpınar Semt Konağı’nın projelendirme “ihalesini Şerbetçi Mimarlık kazandı. Belediye bu iş karşılığı firmaya 305 bin lira ödeme yaptı. Belediye daha sonra aynı projenin “Elektrik ve mekanik projelendirme” ihalesini yaptı.. 29 Nisan 2021 tarihinde yine 21/B usulüyle yapılan ihaleyi Şerbetçi Mimarlık kazandı. Belediye projelendirme işi için firmaya 300 bin lira daha ödeme yaptı.

SADECE ÇİZİME 3 MİLYON LİRA 

Belediye Başkanı Deniz Köken''in, tadilatı için 7 milyon liralık vaatte bulunduğu iş merkezinin sadece proje çizimlerine 3.8 milyon lira verilmesi dikkat çekti. Ayrıca ihaleyi alan firmanın Gaziantep menşeli olduğu ve Köken''in belediye başkanlığından önce Gaziantep Belediyesi''nde genel sekreter olarak görev aldığı da öğrenildi.

Belediyenin birçok kaçak yapıya izin verildiği iddiaları da ortaya çıktı. Söz konusu iddiaların gündemindeki Belediye Başkan Yardımcısı Eda Çaçtaş’ın, birçok ihaleyi adı anılan mimarlık firmasına verdiği ileri sürüldü. ‘Sultan Center’ın 7 milyon liraya bitirilmesi vaadedilirken firmaya 4.3 milyon lira ödendiği iddia edildi.

İlgili Haberler