Şanlıurfa, Şam gibi!

Şanlıurfa, Şam gibi!
Şanlıurfa, Şam gibi!

Suriyeli isyancıların komutanlarıyla önde gelen aşiret reislerinin katıldığı El-Cezire ve Fırat Cephesi’nin 1. Kuruluş Top

Suriyeli isyancıların komutanlarıyla önde gelen aşiret reislerinin katıldığı El-Cezire ve Fırat Cephesi’nin 1. Kuruluş Toplantısı, Harran Otel’de yapıldı. Toplantı sonrası deklarasyonu okuyan Rakam El Hıdır, “Amacımız, dışta ve içte bulunan diğer örgütlerle birleşerek direnişe katkı sağlamak” dedi.
CHP’li Mehmet Şeker ise toplantının iç yüzüyle ilgili şok iddialarda bulundu: Toplantıda CIA yöneticileri var! 5 milletvekili var! Suriyeli asiler CIA ajanları ile buluşuyor. Hükümetin bilgisi dahilinde bu oluyor! Toplantı 2 gün sürüyor. Yeni bir hareket planı hazırlandığı anlaşılıyor.


 

Şanlıurfa’da derin
ve kirli toplantı!
Harran Otel’de yapılan toplantıya CIA ajanları ve isyancıların temsilcileri katıldı. CHP’li Şeker, bu toplantıda Suriye’yi kana bulayacak saldırı planlarının hazırlandığını iddia etti.
CIA ajanları ve Suriyeli asilerin temsilcileri Şanlıurfa’daki Harran Oteli’nde bir araya geldi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, bu toplantıda Suriye’yi kana bulayacak yeni saldırı planlarının hazırlandığını belirterek, “CIA ajanları ve isyancı teröristlerin temsilcileri ile 5 milletvekili bu toplantıya katıldı ve bundan sonraki eylem planı konuşuldu” dedi. Yeniçağ’ın konu ile ilgili sorularını yanıtlayan CHP’li Mehmet Şeker, CIA Ajanları ile Suriyeli asilerin  Harran Oteli’nde bir araya gelerek  yeni bir eylem planını tartıştıkları bilgisine ulaştığını ifade etti. Şeker, toplantı  ile ilgili duyumların şöyle aktardı:

 

Kabine bile kurulmuş!
 “Toplantıyı Harran Oteli’nde yapıyorlar. CIA yöneticileri var, Suriyeli isyancılar var, Libyalılar, Afganistan’dan gelenler, Çeçenistan’dan gelenler, Suriye’den gelen bir ya da iki  general rütbeli asker var. Toplantıda 5 milletvekilinin olduğu ifade ediliyor. Hatta bazıları espri yapmış, ’Enerji Bakanı ben olurum’diye. Suriye’nin geleceği konuşulmuş. Bundan sonra nasıl bir eylem planı izlenecek, neler yapılacak, uluslar arası kuruluşlar bunları yönlendiriyor.” Suriyeli asilerin CIA ajanları ile hükümetin bilgisi dahilinde bir araya geldiğini öne süren Şeker, “Yetkililerin haberi olmasa böyle bir toplantı gerçekleştirilemez. Toplantı 2 gün sürüyor. Bir hareket planı hazırlanmış, elimizdeki bilgilerle bu anlaşılıyor” diye konuştu.

 

Otelde keyif çatıyorlar
Öte yandan, yine Harran Otel’de yapılan ve Suriyeli isyancıların komutanlarıyla önde gelen aşiret reislerinin katıldığı El-Cezire ve Fırat Cephesinin 1. Kuruluş Toplantısı’nın ardından deklarasyon yayımlandı. Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) ev sahipliğinde Harran Otel’de yapılan ve iki gün süren toplantıya, Suriye’den gelen Kürt, Arap, Türkmen ve Hristiyan temsilcilerinden oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı. Toplantının ardından El-Cezire Fırat Kurtuluş Cephesi Üyesi Rakam el-Hıdır, deklarasyonu okudu. El-Hıdır, toplantının, Suriye direnişinin karşılaştığı problemleri görüşmek üzere ülkedeki bütün grupların geniş katılımıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü. El-Cezire ve Fırat Kurtuluş Cephesi’nin Beşşar Esad sonrası için yol haritasını belirlemek üzere bir araya geldiğini bildiren El-Hıdır, “Amacımız, askeri ve sivil örgütlenmeyi sağlamaktır” dedi.