Fakülte Başkanı'ndan skandal sözler: "Laiklik en büyük tehlike"

Fakülte Başkanı'ndan skandal sözler: "Laiklik en büyük tehlike"
İzmir Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Bölüm Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun skandal sözleri tepkilere neden oldu.

Güzelbahçe Müftülüğü tarafından öğrencilere verilen “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansta konuşan  Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu,çocukların evlenebileceğini, laikliğin de en büyük tehlike olduğunu savundu.

Çocuklarının bu etkinliğe zorla götürüldüğünü öğrenen veliler, şikâyet için gittikleri okul yöneticilerinin “Bizim ilgimiz yok, toplantıyı müftülük düzenledi” dediğini öne sürdü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Skandal ifadelerin ortaya çıkmasının ardından Eğitim-İş Sendikası, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Sendika tarafından yapılan açıklamada, “22 Kasım 2018 tarihinde Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansta İslam dini ile ilgisi olmayan, peygamberin ahlakı ile uyuşmayan, ortaçağ zihniyetini barındıran iddia ve söylemlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunduk. Dinle ilgisi olmayan ve gençlerimizi kindar yetiştirmeyi hedefleyen her türlü uygulamanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dendi.

Suç duyurusu dilekçesinde, konferansla ilgili şu bilgiler verildi:

"Etkinlikte konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı) tarafından yapılan anlatımlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Temel Hak ve Özgürlükler kapsamında oldukça sıkıntılı olup din, felsefe ve cinsiyet üzerinden büyük ayrımcılık ve nefret söylemleri içermektedir. Prof. Emiroğlu tarafından;

'Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar’

'LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım.’

‘Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeler kullanılmıştır."

İlgili Haberler