Fatih Ergin yazdı. Yok artık. Elektrik şirketleri yiyip, içip, gezecek, faturası bizim eve gelecek

Fatih Ergin yazdı. Yok artık. Elektrik şirketleri yiyip, içip, gezecek, faturası bizim eve gelecek
Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat giderleri, üye oldukları derneklere ödenecek aidatlar vatandaşın faturasına yansıtılacak. Bu giderler arttıkça vatandaşın ödeyeceği fatura da kabaracak. Alınan bu karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, ortaya çıkan tablonun kamu menfaatini terk etmenin eseri olduğunu belirtti.

Elektrik faturalarının artmasına sebep olacak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Tebliğe göre elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi harcamaları 5 yıl daha elektrik faturalarına eklenecek.

2021 ila 2025 arasındaki 5 yıllık dönemde elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların vatandaşın faturasına ne şekilde yansıtılacağı, Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkındaki Resmi Gazete'de yayımlanan iki ayrı tebliğ ile belirlendi. 

Alınan bu karar büyük tepki ile karşılandı.

Günboyu yazarı Fatih Ergin sosyal medyada konu ile ilgili yaptığı paylaşımda özelleştirmeleri savunanlara tepki göstererek, elektrik faturalarını daha da kabartacak olan söz konusu karar için "Kamu menfaati terk edildiğinde ortaya çıkan tablo eserinizdir" dedi 

fergin.jpg

Sosyal medyada Kenan Sönmezler isimli bir vatandaş da Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına eklenmesi yönünde alınan karara dikkat çeken bir tepki gösterdi.

İşte o paylaşım;

a5b054a5-46dc-400f-8d52-52d95675ce25.jpg