Volkan Demirel açıklamalarda bulundu. ''Doğrultular kulübe uymadı''

Volkan Demirel açıklamalarda bulundu. ''Doğrultular kulübe uymadı''
Fatih Karagümrük ile yollarını ayıran Volkan Demirel, takımdaki son durum, Türk futbolu, TFF ve Fenerbahçe hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Karagümrük ile yollarını ayıran genç teknik adam Volkan Demirel, Haber Global YouTube kanalında  açıklamalarda bulundu.

''''ÇOK GÜZEL İLİŞKİLER KURUP ANILAR YAŞADIK''''

Volkan Demirel, "Karagümrük ilk göz ağrım ve benimsediğim yerdi. Çok güzel ilişkiler kurup, anılar yaşadık. Benim hedeflerim ve kulübün düşüncesi ve yapısı uyuşmadı. Başkana teşekkür ederim bana sonuçta bu yolu açtı ve yolda ilerlemem için ilk adım atmamı sağladı. Çok güzel çalışma ortamında buldum kendimi." dedi.

''''FENERBAHÇE MAÇINDA GALİP GELSEYDİK EĞER...''''

Sözlerine devam eden Demirel, "Takımı aldığımızda düşme potasında 4 puanlık fark vardı. Biz aldıktan sonra ilk 5''e girebilirdik. Fenerbahçe maçını galip gelseydik eğer ilk 4 hedefimiz vardı. Konyaspor maçıyla başlayan oyun ve skor anlamında takım çok güzel çıkış yakaladık." ifadelerini kullandı.

Avrupa Konferans Ligi''ni hedeflemeye başladıklarını söyleyen Demirel, "Son haftalarda Konferans Ligi hedefimizi dile getirmeye başladım. Futbolcularımız da artık acaba mı diye düşünmeye başladılar. Son haftaya kadar çok iyi oyunlar, mücadeleler ve skorlar aldık." şeklinde konuştu.

''''SAYGI DUYARAK AYRILDIK''''

Ayrılık sürecinden bahseden genç teknik adam, "Sezon sonunda bir ayrılık gerçekleşti ve buna saygı duyarak ayrıldık. Doğru başlangıcı yaptık. Bundan sonra doğru hedeflerle doğru gideceğiz. Karagümrük benim için doğru bir yerdi. Ayrıldıktan sonra birçok takımdan ve başkandan telefonlar aldım. Neden ayrıldığımı da merak edenler vardı." dedi.

''''BİR TAKIMIN BAŞINA GEÇMEK İÇİN TAKIM BAŞINA GEÇMEYECEĞİM''''

Demirel, "Gelecek ile ilgili düşüncelerimi merak edenler oldu. Hala o tür görüşmelerim oluyor. Doğru zamanı bulduğum zaman görev verildiği zaman yolumuza devam edeceğiz. Bir takımın başına geçmek için bir takım başına geçmeyeceğim. Ben gittiğim yerde hedef koyan biri olacağım. Benim için başarı hayatım için en önemli değer. Başarı olursa eğer bir adım ilerisini düşüneceğim." ifadelerini kullandı.

''''ŞARTLAR VE DOĞRULTULARIM VARDI''''

Karagümrük''teki gelecek sezon için yaptığı planlamayı anlatan Volkan Demirel şunları söyledi: "Gelecek sezon için Karagümrük ile ilk 3-4. sırayı düşünüyordum. Şartlar ve doğrultularım vardı. Belki de bu doğrultular kulübe uymadı. Hak veriyorum. Dolar ve Euro''nun nerelere gittiğini görüyoruz. Bütçe anlamında çok zor durumlar yaşıyoruz."

''''BELKİ 3-4 SENE ÇALIŞMAM''''

Demirel, "Ben boştayım, aman şuraya gidip oturayım demek benim tarzım değil. Belki 3-4 sene çalışmam. Kimse bilmez ama ben Fenerbahçe''de yardımcı antrenör olduğum zaman 3-4 tane kulübü kontrol ettim. Altyapılarını ve A takımlarını inceledim." açıklamasını yaptı.

''''HEDEFİM FENERBAHÇE''DE TEKNİK DİREKTÖR OLMAK''''

Orta ve uzun vadedeki hedeflerini açıklayan Demirel, "Ben Fenerbahçeliyim 20 sene orada zamanım geçti. Orta vadede hedefim burada teknik direktör olmak. Uzun vadeli hedeflerimden biri de Avrupa futbolunda önde gelen bir takımda bu görevi üstlenmek. En büyük hedefim de bu. Bu hedefim söylemde kalmaması için de her adımımı doğru şekilde atıp ve doğru ilerlemem gerekir. Bazılarına çok abartı gelebilir ama ben hedefimi koyayım da olmazsa benim yanlışım olsun." dedi.

Teknik direktör Volkan Demirel, "Şu an giriş kapısındayım. Henüz adımımızı attık. Daha öğreneceğim ve çalışacağım çok şey var. Ekibim diyorum ama hepsi görevlerinde herşeye hakim olan bir hoca grubum var. Hepsine teşekkür ediyorum. Karagümrük''e gelirken kurduğumuz ekiple fiziksel, koşu ve taktiksel anlamda istediğimiz gibi bir takım vardı. Bunu ekibim ile beraber doğru ve çok iyi çalışma ile düzene soktuk." şeklinde konuştu.

''''TÜRK FUTBOLUNA NASIL KATKI SAĞLARIZ DİYE YOLA ÇIKTIK''''

Türk futboluna genç yetenekleri katmak istediklerini belirten Demirel, "Ekibim bana bütün detayları çıkarır, hazırlar ve sunar. Ben onun arasından çıkarırım. Bizim bir giriş kapımız açıldı ve iyi şekilde girdiğimizi düşünüyorum. Hedefimiz yükseklerde bir yerlerde olacak. Genç, yetenekli ve katkı sağlayacak oyucularını Türk futboluna sunmak istiyoruz." dedi.

Konuşmasına devam eden Volkan Demirel, "Ekibim ile birlikte plan ve program yaptık. Karagümrük ile birlikte 4-5 oyuncu belirledik. Doğru planlama ve doğru çalışma ile hem kendi hedeflerimizi hem de Türk futboluna nasıl katkı sağlarız diye yola çıktık." ifadelerini kullandı.

''''EMRE MOR''U YANLIŞ LANSE ETMİŞLER''''

Karagümrük''ün yıldızı Emre Mor hakkında açıklama yapan genç teknik adam, "Emre Mor''u hep yanlış lanse etmişler. Hep bakıldığında bir agresif gibi duruyor. Emre''nin aslında derdi kendiyle. Kendinin ne yapacağını bildiği için yapamadığı zaman kendine sinirleniyor. Ayakkabısına, sahaya, topa tepki veriyor." şeklinde konuştu.

Emre Mor ile arasında geçen diyaloğu aktaran Demirel, "İlişkilerde bazı konuşmaların duyulmaması önemlidir ama kısa şekilde anlatayım. Emre''nin ne kadar iyi, kaliteli oyuncu olduğunu biliyordum. Futboldan anlayan herkes çalım yeteneğini, üst düzey dönüş yeteneği, kaleyi gördüğü zaman şut, çabukluğu var, topa hakimiyeti var... Çok ekstra bir oyuncu. Ben 20 senedir bu oyunun içindeyim ve bir görüşüm var." dedi.

''''OBRADOVIÇ''İ ÖRNEK ALIRIM''''

Örnek aldığı kişiyi açıklayan Volkan Demirel, "Dünya futbolunda çok önemli teknik direktörler var. Herkesin dile getirdiği hocalar var. Hepisine saygı duyuyorum. Ben teknik direktörlük değil de liderlik olarak Obradoviç''i örnek alırım. Saha kenarında hareketleri, oyuncularla iletişimini bilirim." şeklinde konuştu.

''''ARDA GÜLER''İ HARCAMAYALIM''''

Fenerbahçe''nin genç yeteneği Arda Güler hakkında konuşan Volkan Demirel, "Arda Güler bence çok iyi yönetiliyor. Geçmişte Ömer Faruk var orada biraz yanlışlar yapıldı. Detaylarını biliyorum ama anlatmak istemem. Arda Güler''i harcamayalım. Ne çok yükseltelim ne çok aşağı çekelim. Tabii ki her futbolcu yanlış yapabilir. Bunlar genç yetenekler bunları doğru yönetelim. Arda Güler''in daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

''''2010-2011 ŞAMPİYONLUĞU FENERBAHÇE''NİN EN DEĞERLİ ŞAMPİYONLUĞUDUR''''

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında polemiğe neden olan 2010/11 şampiyonluğu hakkında konuşan Volkan Demirel, "2010-2011 şampiyonluğu, Fenerbahçe''nin en değerli şampiyonluğudur. Bundan sonraki hiçbir şampiyonluk, onun üzerine çıkamaz. O kadrodaki oyuncular, teknik ekip ve başkan en değerlidir." dedi.

''''ALTAY VE UĞURCAN ÇOK İYİ MESAFE KATETTİLER''''

Kariyerinin büyük bölümünü Fenerbahçe''nin kalesini koruyarak geçiren Volkan Demirel, şimdiye kadar karşılaştığı en iyi kalecileri şu şekilde yorumladı: "Bana göre Manuel Neuer ile Buffon dünyada gelmiş geçmiş en iyi kalecidir. Karşılıklı oynadım diye söylüyorum. Türkiye''de ise Altay ile Uğurcan çok iyi mesafe katettiler. İlerleyen zamanlarda üstüne daha da katacaklardır."