Fatih Portakal, Erdoğan'ın sorununu açıkladı. Doktorları hedef almıştı

Fatih Portakal, Erdoğan'ın sorununu açıkladı. Doktorları hedef almıştı
Fatih Portakal kişisel Youtube kanalında 'Erdoğan neden böyle yapıyor? Partili Cumhurbaşkanının sorunu ne ki böyle konuşuyor? Bu doktorlarla sınırlı mı kalacak?' sorularına yanıt verdi. İşte Ayrınlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın dün doktorlarla ilgili ''giderlerse gitsinler'' sözlerinin yankıları bugün de devam ediyor. ''Açık konuşacağım'' diyen Gazeteci Fatih Portakal, Erdoğan''ın sorununu kişisel Youtube kanalında açıkladı.

İşte Portakal''ın konuşmasından önemli başlıklar;

"Erdoğan neden böyle yapıyor? Partili Cumhurbaşkanının sorunu ne ki böyle konuşuyor? Bu doktorlarla sınırlı mı kalacak?

Kadın muhtarlarla konuşurken gitmek istiyorlarsa varsın gitsinler dedi. Yaşadıkları sorunları biliyorsunuz. Özlük hakları, ücret yetersizliği, can güvenliği.

Böyle bir ortamda onlar da maalesef ya özel sektöre gidiyorlar ya da yurt dışına gidiyorlar.
Sadece doktorlar değil. Öğretmenler, mühendisler... Birçok genç, orta yaşlı geleceğini yurt dışında geleceğini hazırlamaya çalışıyor.

Erdoğan doktorlarlar için ''varsın gitsinler'' dedi. ''Biz yeni mezunlarla da devam ederiz'' dedi. Zaten kutuplaştırmayı siz yıllardır yapıyorsunuz. Açık yada samimi konuşuyorum demenize gerek yok. Artık ses tonunuzdan sizin öfkenizi ve cümlenin devamını tahmin edebiliyoruz.

Peki Cumhurbaşkanı bunu neden yapıyor? Sorunu ne sizce?

Kucaklayıcı olması gerek ama o tren çoktan kaçtı. ''Gel arkadaş senin sorunun ne? Çözüm bulacak makam benim'' demektense köprüleri birden atıyor. Varsın gitsinler demektense ''gel konuşalım demek'' akıllı , sağduyulu, vicdanlı bir siyasetçinin yapacağı bir hareket ama cumhurbaşkanı öyle yapmıyor: Rest.

Şehir hastanelerini nasıl doldurmayı düşünüyorsunuz?

Ama partili Cumhurbaşkanı o şehir hastanelerini nasıl doldurmayı düşünüyorsunuz. 25 yıl devletin para ödeyeceği şehir hastanelerini, o koca beton yığınlarını siz sadece hastalarla mı dolduracaksınız. Oradaki  hastalara uzman doktorun bakması gerekiyor. Bir uzman doktor da 9-10 senede ancak uzman oluyor.

Hastaneye gittiğimde 6 yıl tıp eğitimi almış gencecik bir doktora mı emanet edeceğim kendimi. O yeni mezun doktorların uzmanların, tecrübeli doktorların yanında staj görmesi, pratik yapması gerekiyor. Bunu dahi düşünmek istemiyorsunuz.

O kadar yalan cümleler kuruyorlar ki...

Çünkü öfkelisiniz. Öfke sorunu son zamanlarda daha da arttı. Toplumu daha da kutuplaştırma çabası Bahçeli''yle birlikte öfke sorunları daha da arttı. ''İşte zamların sebebi muhalefet partileri'' diyorlar. O kadar yalan cümleler kuruyorlar ki.

TTB ''hiçbir yere gitmiyoruz'' açıklaması yaptı. Yarın öbür gün Bahçeli tarafından ''ihanet''le ''teröristlik''le suçlayabilirler. TTB tek adam rejimine yine o dik duruşunu yerine getirdi.

TTB eylem hazırlığında

14-15 Mart''ta da tüm ''Türkiye''de görevdeyiz grevdeyiz'' diyerek eylem hazırlığında onu da söyleyeyim.

Geçen yıl 1600 doktor Almanya''ya gitmiş. Beyin, tecrübe ihracı. Bunlar neden yurt dışına gitsin ki. BU insanları Türkiye''de tutmak için çaba harcamak gerekiyor. Elimizdeki yetişmiş doktorlara ''gitsinler'' deme cesaretini gösterebiliyor. Yolumuza genç doktorlarla devam ederiz diyebiliyor. ''Yurt dışında da doktorlarımız var. Onları Türkiye''ye getiririz'' diyor. Yav arkadaş sen elindekine daha sahip çıkamıyorsun. Öfke sorununun yüüznden. Elimizdekilere sahip çıkalım.

Açık konuşacağım: Öfkenin sebebi kaybedeceği seçim

Cumhurbaşkanı seçim yaklaştığı ve kazamayacağını bildiği için öfke sorunu yaşıyor. Önümüzdeki günlerde daha artacağını düşünüyorum öfkesinin. Kendisine muhalif gördüğü meslek örgütleri, siviil toplum kuruluşları ya da bu bireysel de olabilir onlara karşı da adım atacaklarını tahmin ediyorum. Bu öfkenin sebebi kaybedeceği seçim. İlk seçimde gideceğini biliyor.

Öfke kontrol sorunu yaşıyor

Kendisinin ekibinin sandıkla birlikte tasfiye edileceğini biliyor. Onu içine sindiremediği için, Saflarını diri ve dik tutabilmek için her zaman yaptığını yapıyor. Bu kez kat be kat fazlasını yapacak. Gideceğini biliyor. O yüzden böyle bir öfke sorunu yaşıyor.

1- Gideceğini bilen bir AKP var. Sandıktan çıkmayacağını bilen Bir Erdoğan var. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim yapmadığı için korkan bir iktidar var. Geçmiş 20 yıllık dönemi irdelemesini istiyorum. Özelleştirmelerin, Atamların, ihalelerin dahil bir liyakat içerisinde yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorum bir vatandaş olarak.

Dün doktorlardı yarın başkası olacak

Ama kaybedeceğini biliyor o yüzden öfke sorunu yaşıyor. Dün doktorlardı yarın başkası olacak. Önemli olan o öfke dilini, siyasetini kullanabilmek. Bu dille şuandaki seçmenine sahip çıkacağını düşünüyor. Bu aşamadan sonra Cumhurbaşkanının yumuşamasını beklemeyin. o Olmaz.

Daha sert, daha öfkeli bir AKP zihniyetiyle Erdoğan yönetim zihniyetiyle karşı karşıya kalacağız.

Sosyal medyada ''gidecekolandoktorlardeğil'' diye bir başlık açmışlar. O bile daha çok öfkelendirecek Erdoğan''ı. çünkü gidecek olan Erdoğan ve Erdoğan''ın yönetimi. Konuşmasında işte hastaneler açtık, çocuklar okuttuk.

Devletin parasıyla yapıyorsunuz

Bunların hepsini isiz devletin parasıyla yapıyorsunuz. Bizim vergilerimizden kalan paralarla yapıyorsunuz. Onunda çoğu verdiğiniz ihalelerle müteahhitlere gidiyor. Bunların da ben sorgulanmasını istiyorum.

Seçimi kaybettiğinde Türkiye nelerle boğulmuş kimlere ne ihaleler verilmiş bunların hepsinin sorgulanması istiyorum.

Bunun yansıması bugün muhalefette de olacaktır. Cumhurbaşkanın bu öfke sorunu yüzünden karşısına aldığı doktolarla ilgili cümlelerine bugün şahitlik edeceğiz.

Sizin ne yapmanız gerekiyor biliyor musunuz sayın Cumhurbaşkanı...

Yıllar içinde 8 bin doktorumuzu göndermişiz yurt dışına. Sadece doktorlar değil ki yurt dışına gitmek isteyen. Yeni doktorlar da gitmek istiyor. Devlette çalışmak istemiyor.

Sizin ne yapmanız gerekiyor biliyor musunuz sayın Cumhurbaşkanı ''NEDEN GİDİYORLAR?'' sorusunun cevabını bulmanız gerekiyor. Siz bu sorunun yanıtını biliyorsunuz, siz ve ekibiniz akıllı insanlarsınız. 

Ama amacınız çözüm bulmak değil. Çözüm de bulamıyorsunuz zaten. çözüm bulmak gayretinde olmadığınız için en iyi yaptığınız şeyi kutuplaştırmayı yapıyorsunuz.

Erdoğan kaybedeceğini biliyor

Son söz şu solun. Önümüzdeki dönemde daha da öfkelenen bir Erdoğan''la karşılacağız. Bunu bilerek yapıyor. Kaybedeceğini biliyor ama bunun fayda getirmeyeceğini yaradan ömür verirse 1 yıl sonra hepimiz göreceğiz. Kaybeden ve hızla gideceğini hisseden bir AKP iktidarı var karşısımızda.

Doktorlar iyi ki de varsınız. Bu pandemi sürecinde bile yaptıklarınız için ben TC vatandaşı olarak yaptıklarınıza müteşekkirim"

İlgili Haberler