Başınız öne eğilmesin Aldırma doktor aldırma. Türk hekimlerine minnettarız. Siz bir yere gitmeyeceksiniz. Türkiye sizi ayakta alkışlıyor

Başınız öne eğilmesin Aldırma doktor aldırma. Türk hekimlerine minnettarız. Siz bir yere gitmeyeceksiniz. Türkiye sizi ayakta alkışlıyor
Türkiye’de korona salgının resmen ilan edilmesinin 3 yılındayız. Doktorlar korona salgınında her zaman en ön saflarda yer aldı. Doktorlarımız salgın döneminde canla başla çalışırken hayatlarını da ortaya koydu.

Korona salgınında en ön saflarda mücadele eden doktorlar pandemi döneminde canla başla çalışmıştı. Aylarca ailelerinden uzak kalan sağlıkçılarımız günlerce camlardan alkışlanmıştı.

Türk Tabipler Birliğinin verilerine göre Türkiye’de yüzlerce sağlık çalışanı salgınla mücadelede hayatını kaybetmiştir.

Türkiye’de sağlık sisteminden kaynaklı sorunların salgın döneminde baş edilemez bir hale gelmesi sağlık çalışanlarının güvencesiz ve zor şartlar altında çalışmasına neden oldu.

Ancak doktorlar salgın döneminde devam eden sağlıkta şiddet, Covid-19’un meslek hastalığı sayılmaması ve zorlu çalışma koşulları nedeni ve haklarını alamamaları nedeniyle mesleklerinden istifa etmek zorunda bırakıldı. Haklarını alamayan doktorlar iş bırakma eylemlerinde bulundu.

SAĞLIKTA ŞİDDET

Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet sorunu da ülkemizde daha da derinleşiyor.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması ve kötü çalışma şartları, son dönemde çok sayıda sağlık çalışanının yurt dışına gitmesine neden oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta kadın muhtarlara yönelik konuşmasında ardından “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz.” İfadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözleri sosyal medyadan tepki çekti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart’ta kadın muhtarlara yönelik konuşmasında, “Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim” diyerek şunları söylemişti:

“Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ama gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir.”

İlgili Haberler