Fenerbahçe, Göztepe'yi nasıl yendi. Sanki açık ara şampiyonluğa koşuyor

Fenerbahçe, Göztepe'yi nasıl yendi. Sanki açık ara şampiyonluğa koşuyor

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Türkiye''ye dün gelen bir adamı bugün Kadıköy''de maça getirseydiniz, "Sarı lacivert renkli takım açık ara şampiyonluğa mı gidiyor?" diye dönüp de sorardı size; eminim bundan.

Oysa bu takım sezonun son bölümüne kadar başkanının istifası istenen, protesto edilen bir takımdı. Dün akşam ise tribününde 45 bin taraftarının çılgınca desteklediği bir takımdı. İnanılmazdı.

Fenerbahçe taraftarı 8 haftadır yenilmeyen, seri galibiyetler alan takımının maçına koşmuştu; ikinciliği garantilemesini, çok uzakta olmasına rağmen şampiyonluğa giden Trabzonspor''u rahatsız etmesini istiyordu. İstedikleri de oldu.

Fenerbahçe, Göztepe''yi de yenerek son 9 haftada 8. galibiyetini aldı. Tamam; şansı mucize ama Trabzonspor''a doğru bir adım daha yaklaştı. 

Peki ne yaptı da kazandı Fenerbahçe Göztepe karşısında. Üstelik ligde kalma savaşı veren ve dirençli, istekli oynayan rakibi önünde.

Bir kere golü erken bulması şansıydı. Taraftarlarının çılgınca desteği ile başladığı maçta daha 4. dakikada Serdar Aziz''in kafa golüyle öne geçti.

Artık Fenerbahçe daha rahatlar derken Göztepe pes etmeyeceğini gösterdi. Üst üste iki pozisyon yakaladı ki; kaleci Altay bunları başarıyla kurtararak Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğunu kanıtladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Göztepe hırslı başladı. Fenerbahçe oyunu daha çok kendi alanında kabul etti bir ara ama hızlı ataklarla da sonuç aradı.

63. dakikada taraftarların "Arda Arda" diye bağırarak 17 yaşındaki Arda Güler''i davet etmesine seyirci kalmadı İsmail Kartal. Zaten takımda yolunda gitmeyen işler vardı, cesaretle 3 değişiklik birden yaptı. Sakatlanan Serdar Aziz''le birlikte Serdar Dursun ve Mert Hakan''ı da kulübeye çekti, Arda''nın yanı sıra Valencia ile Berisha''yı da oyuna aldı.

Göztepe de buna karşılık verdi 2 değişiklikle ama Fenerbahçe oyundaki üstünlüğü ele almıştı yine. 

Bu Arda büyük yetenek hakikaten. Ceza alanına öyle bir girişi ve topu 6 pastaki Rossi''ye çıkarışı vardı ki; görmeliydiniz. Rossi bomboştu, top ona çarpsa bile goldü. Ama arkada Moubandje arkadan müdahale etti. Rossi yerdeydi, oyun devam etti. Bir süre sonra VAR''dan gelen uyarıyla hakem Yasin Kol penaltıyı verdi. Moubandje''ye de kırmızı kart gösterdi.

Tribünlerden yine "Arda Arda" sesleri yükseldi, Arda da penaltıyı öyle bir attı ki; sanki yıllar öncesinin Michael Platini''si. Arda''dan önce başkaydı Fenerbahçe, Arda''dan sonra başka.

Maçı kazandı Fenerbahçe. Artık alışkanlık oldu galibiyeti. Kabus gibi başladığı sezonda müthiş bir finişe koşuyor şimdi. 

Tribünler İsmail Kartal''a sevgi gösterisinde bulunurken, Kadıköy''de bayram vardı. Sanki şampiyon olmuşlar gibi.

Yazarın Diğer Yazıları